mabs

Mabs

Mabs är ett varumärke som har funnits i över 40 år på marknaden och främst tillverkar kompressionsstrumpor, men även andra produkter såsom stödbandage och fotvårdsprodukter. Mabs har ett brett sortiment av kompressionsstrumpor i flera olika material och till olika tillfällen och behov exempelvis träning, jobb eller för gravida.

Varför ska man använda kompressionsstrumpa och hur fungerar det? En medicinsk kompressionsstrumpa hjälper att öka din blodcirkulation och motverkar därmed svullna och värkande ben. Detta sker genom att strumpan trycker upp blodet mot hjärtat, där trycket är som högst vid ankeln och avtagande upp mot knäet. Strumpan motverkar att blodet stannar och samlas i benen. Dessutom ökar syresättningen och näringstillförseln vilket i sin tur resulterar i att benen känns piggare. Definitionen av en medicinsk kompressionsstrumpa klass 1 är att den måste hålla 15-21 mmHg eller 140 DEN.

Människor som tycker om att träna kan med fördel använda Mabs Active kompressionsstrumpor för att prestera sitt bästa. Förutom att ditt närings- och syreutbyte blir bättre i musklerna, hjälper strumpan även dig efter träningen att återhämta sig och därmed motverka träningsvärk. Det finns strumpor för alla årstider i Activesortimentet, både tunnare och tjockare strumpor.

Mabs medicinska kompressionsstrumpa är även bra för dig som är gravid. Under graviditeten transporterar nämligen blodsystemet 20% mer blod än i vanliga fall. Dessutom trycker livmodern på venerna vilket gör bindväven i huden slappare. Alla dessa faktorer leder till att varannan gravid kvinna får åderbrock. Genom att använda en medicinsk stödstrumpa och motionera i ett tidigt stadie av graviditeten kan du minimera risken utav åderbrock eller blodpropp.

När man sitter eller står för länge kan blodcirkulationen försämras. Därför kan det vara bra att använda en kompressionsstrumpa efter en lång- och påfrestande dag på jobbet, för att få igång blodflödet igen. Mabs Work är en tunn och luftig strumpa som kan rekommenderas. Andra kompressionsstrumpor som finns i vårt sortiment är Mabs Travel, Comp, Stay Up, Nylon, Bomull och Care.

I vårt sortiment hittar du även olika stödbandage för bland annat knäet, armbågen, ryggen, handleden, fotleden, tummen och halsen. Ibland kan foten och tårna göra lite extra ont och kan därmed behöva lite stöd eller skydd. Du kan exempelvis hitta Mabs tårskiljare, trampdyna, skydd mot hammartå och fotkudde.

Köp Mabs produkter online hos oss på Apotek Hjärtat!