Besvär i underlivet? Få bukt med klåda, irritation och herpes med Florealis

Sveda, klåda och irritation är vanliga underlivsbesvär. Orsakerna varierar, men i de flesta fall rör det sig om åkommor som du själv kan behandla med hjälp av medicintekniska produkter. Florealis växtbaserade produkter lindrar symtomen vid torra slemhinnor, svamp och herpesutbrott.


Artikel i samarbete med Florealis.

Svamp i slidan och på blygdläpparna kliar, svider och är allmänt besvärande. Gryniga flytningar är också ett tecken på svamp. Tack och lov behöver det inte bli långvarigt, efter några dagar brukar symtomen försvinna. Men ibland är obehaget så stort att du behöver behandla.

Effektiv behandling mot svampinfektioner

Med Florealis Rosonia, ett snabbverkande skum för underlivet med hyaluronsyra och extrakt av rödmalva, lindras besvären snabbt. Vill du hellre använda vaginalkapslar är Florealis Liljonia ett alternativ till Rosonia. Gelen i kapslarna bildar en skyddande barriär på slemhinnan i underlivet som ger förutsättning för självläkning av vävnaden. TIAB-systemet (ett komplex av silverjoner och titanoxid) i produkten, penetrerar inte huden och därför inte har någon negativ effekt på övriga kroppen. Ytterligare ett verksamt ämne i Liljonia är aloe vera, lindrar och återfuktar.

Florealis har också en tredje produkt för underlivet – Smaronia. Den finns i form av gel och en applikator medföljer förpackningen. Smaronia hjälper dig som besväras av torra slemhinnor – ett vanligt problem i samband med den östrogenbrist som hänger ihop med klimakteriet.

Men även yngre kvinnor drabbas av sköra slemhinnor, eftersom graviditet, amning, mediciner och rengöring med tvål kan påverka fuktbalansen i slidan. Symtomen är klåda och irritation, svårigheter vid samlag samt flytningar. Om du har torra slemhinnor ökar risken för att du får små sår i slidan och därmed är det lättare att drabbas av virus, bakterier och svampinfektioner. Underlivets fuktbalans kan bibehållas med hjälp av hyaluronsyran som finns i Florealis Smaronia. 

 

Annan typ av underlivsbesvär?

Kanske är dina underlivsbesvär av en helt annan karaktär än vad som beskrivs ovan. Bakteriell vaginos (vulvavaginit), som uppstår när balansen mellan goda mjölksyrebakterier och skadliga bakterier är rubbad, kan också lindras av vulvaskummet, Rosonia. Ett typiskt tecken på bakteriell vaginos är illaluktande flytningar som blir särskilt besvärande efter mens eller samlag utan kondom. Skummet återställer balansen och ph-värdet genom extrakt från malva, som har en återfuktande och svalkande effekt på området.

Förebygger herpesutbrott

Ytterligare en egenskap finns hos Rosonia – produkten förebygger utbrott av genital herpes. Har du en gång smittats av herpes simplex typ 2 finns viruset latent i kroppen för resten av livet. Det innebär att symtom som svidande och smärtsamma blåsor eller svullen, rodnad hud kan återkomma i perioder. Utbrotten kommer vanligtvis i samband med stress, menstruation eller sänkt immunförsvar, med Florealis Rosonia kan du förhindra att herpesviruset gör sig påmint.

 

Träffa läkare online

Är du osäker på om det är svamp du har? Hör av dig till vår partner Min Doktor så hjälper de dig. Du bör även kontakta dem om bevären kvarstår efter att du behandlats mot svampinfektion. Sök vård för svampinfektion hos Min doktor.

Upptäck Florealis intimvård från Island


Taggar: intimproblem , svamp , herpes , klåda
Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.