Sedix

Sedix är ett traditionellt växtbaserat läkemedel som används vid lindriga symtom på nervös anspänning såsom oro, irritabilitet och tillfälliga insomningsbesvär. Tabletten innehåller ett extrakt av passionsblomma och kan användas av vuxna och barn över 12 år. Sedix finns tillgängligt i Sverige sedan 2016 och har tidigare lanserats i Norge. Det finns inget dokumenterat att du innan, eller dagen efter användning av Sedix ska bli trött eller slö i huvudet. Därför kan du konsumera Sedix och fortfarande gå till skolan eller jobbet utan att påverkas av det växtbaserade läkemedlet. Det rekommenderas inte att ta Sedix samtidigt med andra lugnande mediciner. Läs alltid bipackssedeln innan användning.

Att ha problem med sömnen är inget ovanligt, var tredje människa i Sverige har det. Särskilt har personer svårigheter med insomningen. Många kan vrida och vända på sig flera timmar. Problemet kan bero på flera olika faktorer, men oro och nervös anspänning är vanliga orsaker. Det uppstår en ängslan om att inte kunna somna, som gör att det är ännu svårare att falla in i sömn och det blir en ond spiral. Du kan slippa den onda spiralen genom att ta Sedix som hjälper dig att somna in lättare.

Själva Sedix som slutprodukt innehåller ingen alkohol. Däremot används etanol för att utvinna det effektiva ämnet ur passionsblomman. Etanolen försvinner dock under torkningsprocessen utav passionsblomman. Sedix består varken av glukos, laktos eller socker.

Sedix har granskats av den europeiska läkemedelsmyndigheten (EMA) och blivit klassad som traditionellt växtbaserat läkemedel. För att denna typ av registreringen ska ske krävs det att det verksamma ämnet i läkemedlet har använts i minst 30 år i världen, och minst 15 år i Europa. Det krävs även samma farmaceutiska kvalitet som med andra vanliga läkemedlen, för att den ska klassas som traditionellt växtbaserat läkemedel.

Det finns inga kända biverkningar utav Sedix. Det finns däremot inga kliniska studier gjorda på Sedix, all rapportering om biverkningar är baserad på rapporter från läkare, farmaceuter samt användare av Sedix. Om du själv märker av biverkningar som verkar vara allvarliga ska du kontakta läkare och apotek.

Köp Sedix online hos Apotek Hjärtat!

Läs mer
{{filter.Title}}
(Visar {{ctrl.loadedItems}} av {{ctrl.totalItems}})
Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2022 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.