Sedix

Sedix

Sedix är ett traditionellt växtbaserat läkemedel som används vid lindriga symtom på nervös anspänning såsom oro, irritabilitet och tillfälliga insomningsbesvär.

Sedix används både för oro på dagtid och på kvällen när oro och tankar som snurrar hindrar en att somna gott. Tabletten innehåller ett extrakt av passionsblomma och kan användas av vuxna och barn över 12 år.

Sedix har granskats av den europeiska läkemedelsmyndigheten (EMA) och blivit klassad som traditionellt växtbaserat läkemedel. För att denna typ av registreringen ska ske krävs det att det verksamma ämnet i läkemedlet har använts i minst 30 år i världen, och minst 15 år i Europa. Det krävs även samma farmaceutiska kvalitet som med andra vanliga läkemedlen, för att den ska klassas som traditionellt växtbaserat läkemedel.

Köp Sedix online hos Apotek Hjärtat!

Hur används Sedix?

Vid oro under dagtid tas 1-2 tabletter av Sedix morgon och kväll, dosen kan även ökas i samråd med läkare. Vid insomningsbesvär tas enbart kvällsdosen. Sedix kan tas vid behov eller användas kontinuerligt, för vuxna och barn över 12 år. Sedix har inga kända biverkningar och inget beroende rapporterat.  Därför kan du använda Sedix och fortfarande gå till skolan eller jobbet utan att påverkas av det växtbaserade läkemedlet. Det rekommenderas inte att ta Sedix samtidigt med andra mediciner. Läs alltid bipackssedeln innan användning.

Vem kan uppleva oro?

Oro och nervös anspänning är vanligt i alla åldrar men förekommer oftare hos ungdomar och äldre. Det är även vanligt att oro är orsaken till att man har problem att somna, då oro ofta kryper på lagom till läggdags med tankar som snurrar. Dämpas den oron kan det leda till att man lättare somnar på kvällen och även fungerar optimalt under dagtid.