Evy

Evy Technology är hudvård och solskydd för alla hudtyper i form av solskyddsmousse för hela familjen. Evy Sunscreen Mousse passar allt från normal och känslig hud till hyperkänslig hy och dig med eksem. Produkterna är dermatologiskt testade, uteslutande hypoallergena och kommer i form av en lätt mousse som absorberas mycket snabbt av huden och som dessutom inte känns när du bär den på kroppen. Du slipper kladdig solkräm som gör huden oljig, eftersom Evys produkter är kladdfria och inte det minsta feta. Därför kan du med fördel använda Evys solskydd för hårbotten och till och med som solskyddsfaktor för håret. Missa inte heller Evy Daily UV Face Mousse som innehåller hyaluronsyra med anti-age effekt och som dessutom skyddar din hy mot yttre påverkan från miljö och omgivning, som exempelvis luftföroreningar. Evy Technology är patenterad hudvårdstechnologi, tillverkad i Sverige sedan 1999.

EVYs grundformula fördelas i hela det översta hudlagret istället för att lägga sig på ytan som många andra solskydd. (Dock är molekylerna för stora för att tränga in i blodomloppet.) EVY rinner därför inte av vid bad, svett eller handdukstorkning och ger ett mycket effektivt skydd i upp till 6 timmar, till skillnad från många andra solskydd där rekommendationen är att återapplicera varannan timme. EVYs luftiga och lättapplicerade mousse underlättar att uppnå rekommenderad mängd solskydd och är ungefär dubbelt så dryg i jämförelse med kräm.

Vilken solskyddsfaktor ska man välja? Vilken faktor du behöver beror på din hudtyp, hur länge huden ska exponeras för solen, vilken tid det är på dagen, vart du befinner dig samt aktivitet. Om du har en ljus hudton och lätt för hudirritationer i solen kan man säga att ju högre faktor desto bättre. Men det kan vara onödigt att ha hög SPF när du ska ut på en kortare löprunda eller sitta ute i solen på lunchen. Generellt kan man säga att ska du vara ute en hel dag bör du använda ett högt skydd. Läs gärna om vad spf betyder för att få bättre förståelse.

En vanlig uppfattning är att ifall man har en ljus hudton ska man använda ett solskydd med högt SPF. Men sanningen är att alla bör skydda sig, även de som blivit pepparkaksbruna. Även om du inte bränner dig så kan din hy ändå skadas av UVA-strålarna som går längre ner i huden och kan orsaka hudskador samt hudcancer på längre sikt. Vi anser att barn under 16 år alltid bör ha SPF 30 eller högre.

Läs mer
{{filter.Title}}
(Visar {{ctrl.loadedItems}} av {{ctrl.totalItems}})
Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.