Mät ditt blodtryck hos oss

Många som har högt blodtryck märker ingenting. Just därför är det så viktigt att mäta det. På Apotek Hjärtat kan vi hjälpa dig. Det tar bara några minuter och är en värdefull investering för din hälsa.

 


Tjänsten blodtrycksmätning erbjuds idag på flera apotek. På respektive apoteks egen sida ser du om tjänsten erbjuds på just det apoteket eller inte. Om tjänsten finns på ditt apotek visas denna symbol:

 

Blodtrycksmätningen utförs av farmaceuter eller apotekstekniker med särskild utbildning. De kan ge dig enklare råd om åtgärder vid olika blodtrycksvärden, till exempel om du bör ta kontakt med sjukvården.

 

Ungefär en fjärdedel av alla vuxna i Sverige har högt blodtryck. Att mäta blodtrycket är en enkel åtgärd för att följa upp om din blodtrycksbehandling eller dina livsstilsförändringar ger den effekt du vill ha.

 

Ingen tidsbokning behövs

Du behöver inte boka tid, kom bara in till oss så hjälper vi dig. Det tar bara några minuter. En blodtrycksmätning hos oss kostar 60 kronor. Är du medlem i Klubb Hjärtat betalar du endast 40 kronor.

För ett besök på en Min Doktor-mottagning i anslutning till ett apotek kostar det 100 kr för en blodtrycksmätning och utförs av en legitimerad sjuksköterska. 

Under vissa tider, speciellt vid öppning, stängning samt under helger, kan det vara svårt för vissa apotek att erbjuda blodtrycksmätning. Vill du vara säker på att få en tid när du besöker oss rekommenderar vi att du kontaktar ditt Apotek Hjärtat i förväg.

 

Mer om blodtrycksmätning

I denna folder kan du läsa mer om högt blodtryck, vilka risker som finns med obehandlat högt blodtryck, vad du kan göra själv för att sänka blodtrycket, och lite om läkemedelsbehandling. Foldern finns även att hämta på vår apotek. 

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.