Blodtrycksmätning via Blodtrycksdoktorn

Blodtrycksdoktorn och Apotek Hjärtat vill att fler ska få koll på blodtrycket! Tillsammans erbjuder vi blodtrycksmätning på utvalda apotek. Vill vi hjälpa så många som möjligt som har, eller som ligger i riskzonen för att utveckla högt blodtryck men som saknar diagnos eller korrekt behandling.

 

På dessa apotek kan du mäta ditt blodtryck via Blodtrycksdoktorns tjänst

Blodtrycksdoktorns blodtrycksmätning med medicinsk bedömning

Nu kan du mäta ditt blodtryck själv på utvalda Apotek Hjärtat. Vår personal hjälper dig att komma i gång men sen följer du bara instruktionerna steg för steg. När mätningen är klar får du en medicinsk bedömning med rekommendation på åtgärd utifrån dina värden.

Vi hjälper dig på drop-in under apotekets ordinarie öppettider.

För att kunna mäta ditt blodtryck krävs att du har mobilt bankID och ett mobilnummer.

Efter din genomförda mätning kommer du få en länk skickad till din telefon där du kan klicka dig vidare till din journalförda blodtrycksmätning och se ditt mätvärde och en medicinsk kommentar.

Patientavgift för blodtrycksmätningen på apotek: 0 kr*

 

Att ha koll på blodtrycket räddar liv

Ett okontrollerat högt blodtryck är den största orsaken till hjärt-kärlsjukdom som är den vanligaste dödsorsaken i världen. Studier uppskattar att ca 1 miljon svenska har högt blodtryck utan att veta om det – så behöver det inte vara.


Man måste mäta för att veta

Det lömska med ett högt blodtryck är att det sällan ger några symtom, samtidigt som det kan orsaka stor skada i kroppen. Det enda sättet att veta om man har högt blodtryck är genom att mäta.

 

Blodtrycksdoktorns tjänst

Blodtrycksdoktorn erbjuder blodtrycksmätning med direkt rekommendation utifrån det uppmätta blodtrycksvärdet. Med Blodtrycksdoktorns tjänst kan man enkelt mäta sitt blodtryck för att se om man behöver vidare utredning och behandling.

 

Om Blodtrycksdoktorn

Blodtrycksdoktorn är en vårdgivare för behandling av högt blodtryck och andra riskfaktorer för hjärt-kärlsjukdomar. Blodtrycksdoktorn hjälper personer som har sjukdomen högt blodtryck med behandling och regelbunden uppföljning. Blodtrycksdoktorn hjälper också personer där man misstänker sjukdomen högt blodtryck (hypertoni) och som därför behöver utredas vidare.

Du sköter enkelt kontakten med din egen specialistläkare och sjuksköterska via Blodtrycksdoktorns app i din mobil. Du får även hemskickat en blodtrycksmätare som du får låna utan kostnad och kan mäta ditt blodtryck hemma i lugn miljö.

Blodtrycksdoktorn är ansvarig vårdgivare för Blodtrycksdoktorns blodtrycksmätning med medicinsk bedömning på utvalda Apotek Hjärtat.

 

 

(*Patientavgift tillkommer för de som väljer att fortsätta att utreda sig eller starta en behandling via Blodtrycksdoktorns digitala tjänst)

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2022 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.