Taggar: hudvård , torr hud

Slipp torr hy i vinter! Så återfår du ditt glow

Hy som stramar, kliar, flagnar eller spricker – känner du igen dig? Som om det inte räcker med mörker och kyla så för vintern även med sig att många får problem med en väldigt torr hy. Vi ger tipsen som gör att du behåller din hy återfuktad och glowing – även på vintern!

 

Hudexpertens bästa tips för en torr hy

Vi frågade Anna Irestig, ekologisk hudvårdsterapeut, om hennes bästa tips för att ta hand om en torr hy.

Varför får man torr hy under vintern?

– Torr hy blir sämre på vintern när både inomhusluften och den kalla utomhusluften är torr. Huden utsätts dessutom för påfrestande temperaturväxlingar. Det ställer stora krav på hudens barriär som ska skydda och behålla fett och fukt i huden. Under vintern spenderar vi också mer tid inomhus där värmen får fukten i huden att avdunsta.

Vad behöver en torr hy?

– En torr hy behöver mycket fett. Behandla gärna med fett både i form av torra oljor som lätt går in i huden och i form av fetare oljor som erbjuder skydd och stärker barriären. Huden behöver också fukt, gärna i form av fuktbindare som finns i krämer. Genom att fukta ansiktet med ett ansiktsvatten innan man smörjer in sig med en ansiktsolja kapslas fukten från ansiktsvattnet in i huden.

Vilka produkter behöver man addera till sin hudvårdsrutin under vintern?

– En torr hud är stängd vilket gör att många av produkterna bara lägger sig på ytan. Addera därför gärna en peeling som varsamt tar bort det yttersta hudskiktet så att efterföljande produkter kan nå djupare ner i huden. Komplettera gärna med serum och ampuller som ger intensiv näring. Jag rekommenderar även att göra en ansiktsmask en till två gånger per vecka.

 

Anna Irestig är ekologisk hudvårdsterapeut och arbetar bland annat som huvudlärare på utbildningen för ekologiska hudvårdsterapeuter på Axelsons utbildning. Anna är även produktgranskare i tävlingen Organic Beauty Awards. 

Fantastiska produkter som räddar vintertorr hy

Ibland räcker det inte med en bra ansiktskräm för att få bukt med en riktigt torr hy. Genom att komplettera med produkter som vårdar lite extra kan du maximera effekten av din övriga hudvård och få den där eftertraktade lystern.

 

Fuktmask till törstig hy

 

En populär ansiktsmask som fokuserar på just fukt är Beauté Pacifique Instant Hydrating Mask! Detta är en mjuk och skön mask som inte behöver sköljas av, att använda när du helst vill. Fuktmasken kan bäras både dag- och nattetid, vilket ger dig möjligheten att starta dagen med en härligt återfuktad och smidig hy. Återfuktande ansiktsmasker som inte ska tvättas av är ultimata att använda när huden är lite extra torr och känslig, eftersom huden lätt blir torr när du sköljer den med vatten.

 

 

 

 


Cold cream - en räddare i fuktnöden

En cold cream kan vara räddningen när din hy är i akut behov av skydd och fukt. Bio Beauté by Nuxe Cold Cream är som en ömsint vän när din hy är känslig och torr – den mjukgör och skyddar din hy mot isvindar och torr luft. Bio Beauté kan även skryta med att den innehåller hela 98,7% naturliga ingredienser, bland annat mjukgörande och vårdande kokos- och jojobaolja

 

 

 

 

 

Fuktserum - extra förstärkning i kampen mot torr hy!

Ett serum vårdar din hy på djupet och kan förstärka effekten av dina övriga produkter. För dig med torr hy kan ett fuktgivande serum intensifiera din hudvårdsrutin.  Bioderma Hydrabio Sérum är ett fuktserum för alla hudtyper även de känsliga, som motverkar torr och stram hy samt återställer hudens fuktbalans. Med andra ord: en perfekt lagspelare som stärker din hudvårdsrutin!

 

 

 

 

 

Fuktgivande ögonkräm

 

Även den tunna hyn runt ögonen behöver kärlek. En återfuktande ögonkräm ger dig en hälsosam glow och förebygger ålderstecken och fina linjer. La Roche-Posay Hydraphase Intense Yeux  är en intensivt återfuktande ögonkräm som är skonsam och parfymfri och passar extra bra att använda när huden är känslig och torr. Dessutom så ger den en fin naturlig lyster och kan användas av alla hudtyper tack vare att den är hypoallergen. 

 

Hudvårdsprodukter för torr hy


Taggar: hudvård , torr hud

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2021 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.