Taggar: hudvård , idun

Ansiktsvård från storfavoriten IDUN Minerals

Äntligen lanserar Idun Minerals hudvårdsprodukter! Skönhetsexperten Marie Bjerkevall har testat hela serien – använt, jämfört och recenserat. Vi hoppas att hennes produkttest ska hjälpa dig att hitta nya hudvårdsfavoriter. För det har hon själv gjort!

Text: Marie Bjerkevall, skönhetsexpert.


Hösten är den perfekta tidpunkten att se över hudvårdsrutinen, när kallare tider och torrare luft vankas. Huden blir oftast aningen mer torr och känslig under vinterhalvåret och behöver då lite extra kärlek i form av rikare, återfuktande och, framför allt, balanserande produkter. Eftersom Idun Minerals Skincare är tillverkad i Sverige är den anpassad efter vårt nordiska klimat, med växlande väder och allt vad det innebär. Låter lovande!

Parfymfria och veganska

Alla Iduns hudvårdsprodukter är veganska och parfymfria så att även den känsliga huden kan få den bästa vården. Serien är indelad i tre steg där du först rengör din hud, sedan behandlar den och sist avslutar med fukt. Produkterna är förpackade i stilren svartvit design, pedagogiskt utmärkta med siffror så du använder dem i rätt ordning. (Underbart för alla morgontrötta…) Designen känns tidlös, klassisk och unisex. Så fina, och dessutom tillverkade av återvinningsbar plast. Check, check och check!

 

Steg 1, Rengöring

Idun Minerals Skin Care innehåller två rengöringar, en mousse och en oljebaserad emulsion, och ett ansiktsvatten. Välj rengöring baserat på din hudtyp eller vilken konsistens du föredrar. Eller gör som jag, använd båda två fast variera mellan morgon och kväll efter behov. 

 

Moisturizing Cleansing Mousse, 150 ml

Rekommenderas till - Normal till kombinerad hy. Användning: Fukta ansiktet med vatten, tillsätt moussen och massera ansiktet. Skölj av.

Recension: Även om jag själv har en något torrare hy tycker jag att den här passar bra ändå. Speciellt på morgonen när jag vill använda en balanserande produkt, som gör att jag inte blir lika glansig i ansiktet under dagen, men som ändå verkar återfuktande – vilket är perfekt för dig som faktiskt har en kombinerad hudtyp. Moussen känns lätt och fluffig i konsistensen vilket ger en behaglig känsla. Det jag gillar mest med mousserengöring är att den är smidig att använda samtidigt som huden känns väldigt ren och fräsch efter användning.

Moisturizing Cleansing Lotion, 150 ml

Rekommenderas till torr eller mogen hy. Användning: Applicera på torr hy, tillsätt vatten och massera ansiktet. Skölj av.

Recension: Iduns oljebaserade emulsion är berikad med Vitamin E och B3 som har skyddande egenskaper vilket är perfekt dagtid. Vad jag tycker mest om med den här rengöringen är att den innehåller naturliga oljor. Det gör att din hud blir effektivt rengjord, från både vattenfast makeup och smuts, samtidigt som huden blir ordentligt återfuktad. Konsistensen är behagligt len och huden känns både smidig, återfuktad och ren efteråt.

Moisturizing Cleansing Micellar Water, 30 ml

Rekommenderas till - Alla hudtyper. Användning: Efter rengöring, eller för sig själv. Applicera på en bomullsrondell och svep över ansikte, ögon och läppar.

Recension: Micellärvatten är de senaste årens skönhetsfluga av en anledning – det är både skonsamt och effektivt! Något som ger Iduns micellärvatten extra pluspoäng är det smidiga spraymunstycket som underlättar doseringen. Den tunna och lätta konsistensen i kombination med ingredienser som äppelsyra, som justerar hudens pH-värde, gör att huden känns otroligt fräsch efter applicering. Micellärvatten fungerar dessutom att använda även vid ögonområdet utan att irritera dina slemhinnor. Tips! Spraya micellärvattnet i handen, klappa händerna lätt så vattnet fördelas på fingrarna, för att sedan ”dutta” försiktigt med fingertopparna över ansiktet när du bär makeup – fuktboost de luxe som ger fräsch lyster!

Steg 2, Behandling

De rengörande produkterna förbereder huden på vad som komma skall. Slutresultatet av din hudvårdsrutin är alltså baserat på steg 1, rengöring, medan behandlande produkter som serum kan öka effekten av efterföljande vård. Jag märker stor skillnad på min huds välmående när jag använder serum.

 

Rich Moisture Serum, 30 ml

Rekommenderas till - Alla hudtyper. Användning: Appliceras efter rengöring över ansikte och hals.

Recension: Iduns serum är rikt återfuktande och innehåller även niacinamid (vitamin B3) som skyddar huden mot dagens utmaningar. Huden känns väldigt fräsch, smidig och följsam efter användning. Serumet har en tunn och lätt konsistens som absorberas snabbt av huden.

Steg 3, Återfuktning

Steg 3, fukt och vård, är de avslutande cremerna i din hudvårdsrutin. Välj creme efter hudens behov just nu, balans eller extra fukt. 

 

Moisturizing Day Cream, 50 ml

Rekommenderas till - Normal till kombinerad hy. Användning: Appliceras efter serum över ansikte och hals, på morgonen.

Recension: Den här dagcremen är lite tunnare i konsistensen och innehåller lägre fetthalt som passar en normal och kombinerad hud – utan att tumma på återfuktande egenskaper. Cremen ger en lätt uppfriskande känsla och huden blir mjuk efter användning.

Enriched Day Cream, 50 ml

Rekommenderas till - Torr eller mogen hy. Användning: Appliceras efter serum över ansikte och hals, på morgonen.

Recension: Lite rikare i konsistensen än Iduns andra dagcreme, förstärkt med exempelvis havreolja som är ordentligt återfuktande. Den krämiga formulan känns perfekt för en hud som behöver extra komfort, huden lämnas oförskämt smidig och mjuk.

Rich Night Cream, 50 ml

Rekommenderas till - Alla hudtyper. Användning: Appliceras efter serum över ansikte och hals, kvällstid.

Recension: Rik och mjukgörande nattcreme med en härligt krämig konsistens. Den innehåller bland annat kakao- och sheasmör som gör huden mjuk, len och följsam. De dagar jag känner att min hy är extra torr eller trött använder jag gärna den här nattcremen även på dagen, den känns lite som en varm och mjuk yllestrumpa för ansiktet.

Moisturizing Eye Cream, 15 ml

Rekommenderas till - Alla hudtyper. Användning: Applicera efter serum i globlinjen och längs ögonbenet under ögonen, morgon och kväll.

Recension: Ultrafin konsistens som absorberas snabbt av den tunna huden kring ögonen. Den känns väldigt lätt, vilket gör att ögonen inte ”tyngs ner” av cremen utan istället får en pigg och vaken blick. Ögoncremen innehåller hudens egna naturliga fuktbindare och naturliga mineraler som ger ögonpartiet fukt och följsamhet.

"

Jag gillar verkligen produkterna! Förutom att min hy känns mjuk, smidig och fräsch så tycker jag om enkelheten och tydligheten i Iduns hudvårdsserie. Den innehåller allt du behöver för en grundläggande hudvårdsrutin. Bara välj den produkt från varje steg som passar din hy bäst just nu. Och kom ihåg att kontinuitet, morgon och kväll, är hudens bästa vän.

Marie Bjerkevall

Utforska IDUN skincare


Taggar: hudvård , idun
Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2021 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.