Taggar: munvård

Få vita tänder med iWhite

Vill du få ett fräscht leende utan att bleka tänderna? Med iWhites metod får du vita tänder på ett säkert och enkelt sätt som dessutom stärker din emalj. Så här funkar det.


Bröllop, nyårsfest, födelsedagskalas eller en jobbintervju – vita tänder och ett fräscht leende kan vara det lilla extra inför en viktig dag. Med iWhite kan du få vita tänder utan att behöva lägga massa pengar på en tandblekning hos tandläkaren. Med iWhites hemmakit kan du i lugn och ro få upp till åtta nyanser vitare tänder på bara tre dagar. Till skillnad från andra produkter som ger vitare leenden så använder iWhite inte väteperoxid som bleker tänderna utan använder istället aktiva ingredienser som bygger upp och stärker tänderna samtidigt som den reducerar missfärgningar och gör tänderna vitare.

Så använder du iWhite 

I förpackningen finns sex tunna böjbara skenor som man fäster på övre och nedre tandraden efter tandborstning i 20 minuter. Rekommendationen är 3 dagars användning i rad och därefter kan man vid behov förbättra resultatet med 1-2 skenor så ofta som önskas. Undvik sura livsmedel, läsk, tobak, kaffe, rödvin, fruktjuice och andra missfärgande mat och drycker under behandlingsperioden eftersom det kan försämra resultatet. 


iWhite steg för steg 

  1. Borsta tänderna före varje behandling.

  2. Se till att dina händer är rena och torra.

  3. Ta den förfyllda skenan och placera den genast på tänderna så att gelen kommer i kontakt med tandytan. Tänderna i över- och underkäke kan behandlas samtidigt. 


  4. Slut läpparna över skenorna och stäng munnen. Bit ihop försiktigt så att gelen inte rinner över skenan och från tänderna. En del upplever mycket saliv i munnen, detta är helt normalt. 


  5. Ta ut skenan efter 20 minuter och kasta den. Skölj bort kvarvarande gel från tänder och tandkött med vatten. 


 

 

Produkterna i iWhite-serien

Så tar du hand om dina vita tänder

Om du vill öka möjligheterna att behålla ditt vita leende efter behandlingen kan det vara bra att se över din konsumtion av kaffe, te, läskedrycker och andra livsmedel som missfärgar tänderna. Vill du dessutom hjälpa leendet på traven kan du testa någon av iWhites andra produkter; munskölj, tandkräm och tandtråd. Produkterna innehåller inget väteperoxid, ger inga ilningar eller andra biverkningar och ger snabbt vitare och starkare tänder.

Kliniskt säkert sätt för vita tänder

Skenorna innehåller en aktiv gel som har en formula som kliniskt visats vara säker för tänderna, helt utan väteperoxid. Formulan innehåller tre aktiva ingredienser:

  • PAP (phtatlimidoperoxycaproic acid) – bryter ner missfärgningar utan att skada tänderna eller tandköttet. PAP hindrar även tillväxten av bakterier i munnen och motverkar därmed plack.
  • CalcioFluorocomplex – fluorpartiklar absorberas av tandytan och påskyndar tillväxten av ny yta. Frigör kalciumjoner vilket ökar kalciumnivån i saliven och hämmar nedbrytning av emalj. Calcio uorcomplex remineraliserar den skadade emaljen och stärker tändernas struktur. Innehåller 950 ppm F. 

  • MOHA Complex (Hydroxylapatit) – är en naturlig komponent i emaljen och integreras därför perfekt med emaljen och fyller ut och tar bort ojämnheter. Denna ingrediens består av små, snövita hydroxylapatit mikrokristaller som frigörs på emaljen. Detta gör att emaljen återställs och återuppbyggs samtidigt som den blir vitare. 


Produkterna är till för vuxna och barn över 16 år. Kronor, tandfasader och fyllningar blir inte vitare och påverkas inte av behandlingen, endast naturliga tänder får ett vitare resultat. 

Om du har fler frågor om hur iWhite kan ge vita tänder kom gärna in på närmaste Apotek Hjärtat och prata med någon av våra farmaceuter.


Taggar: munvård

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2022 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.