Taggar: fotvård , hudvård

Torra och hårda fötter? 6 produkter som gör dig sommarredo!

I takt med att sommaren närmar sig börjar det bli dags att damma av sandalerna – och dina fötter! Här är bästa tipsen på fotvård som ger mjuka, fräscha och välmående fötter.

 

Mjuka upp

Börja med att mjuka upp dina fötter med ett fotbad i 10–20 minuter. Använd med fördel en antibakteriell lösning i vattnet, det rengör dina fötter och kan förebygga exempelvis dålig lukt, vårtor, nagelsvamp och fotsvamp. Temperaturen på vattnet ska kännas behagligt varmt, cirka 40 grader. Förutom att dina fötter blir mjuka och rena kan det varma vattnet släppa på spänningar eller ömhet i trötta fötter.

Dags att fila

Efter fotbadet är dina fötter redo att behandlas med fotfil eller fotskrubb. Tänk på att huden är mjukare och känsligare direkt efter ett fotbad. Var därför varsam när du filar fötterna så du inte filar dem för mycket, vilket i stället kan ha motsatt effekt och börja göra ont i fötterna.  

Återfukta

Nu är det dags att smörja in fötterna med en mjukgörande fotkräm. Välj gärna en kräm som är rik i konsistensen eftersom huden på fötterna ofta är tjockare än på övriga kroppen. Passa på att försiktigt massera fötterna när du smörjer in dem, för att väcka blodcirkulationen och släppa på spänningar i foten. Om du har fotsprickor eller andra besvär bör du punktbehandla dessa områden med specifika behandlande krämer.

Glöm inte naglarna

Sist men inte minst är det dags att fila dina tånaglar och sätta lite färg på dem. Ett par välvårdade tånaglar och nagelband är verkligen pricken över i:et.

 

Produkterna som fixar fötterna

 1. 1

  Reparerande fotkrämer

  Den här fotkrämen förebygger och behandlar hälsprickor, förhårdnader och fotsvamp. Det är en medicinsk kräm som innehåller bland annat Pentadiol som har läkande egenskaper.

  Ett annat alternativ är klassikern Footmender, en fotkräm som behandlar, läker och återställer torr hud, förhårdnader så som liktorn samt häl- och självsprickor på fötterna. Kan användas på skadad hud.

 2. 2

  Apolosophy exfolierande sockor – smidiga fotvårdssockor

  Vill du hoppa över rutinen med fotbad och filning kan du testa smidiga fotvårdssockor. Använd dem i 60 minuter och efter 3–5 dagar börjar torr hud exfolieras och lämnar dina fötter mjuka och lena. 

 3. 3

  Pedicare värmande fotkräm

  Mjukgörande och uppfriskande fotkräm med värmande effekt. Innehåller bland arnica montana, chili, vitamin E och eukalyptusolja. Handla den här.

 4. 4

  Scholl Active Repair K+  – mot hälsprickor

  Om du lider av sträva, torra och spruckna hälar är den här fotkrämen ett bra alternativ som sägs ge synliga resultat efter bara tre dagar. Handla Scholl Active Repair K+ 60 ml här.

 5. 5

  CuraFoot – antibakteriellt fotbad

  Lösning som du använder i ditt fotbad för att förebygga vårtor, nagelsvamp och fotsvamp. Den mjukar även upp dina fötter och har en svalkande effekt som gör dina fötter torra och svala. Handla CuraFoot här

 6. 6

  Revlon fotbad – fotbad, massage och pedikyrkit

  Härligt bubblande fotbad med massagefunktion. Dessutom ingår ett pedikyrkit som innehåller nagelborste, nagelbandspinne, nagelbandspuscher, nagelsax och tåseparerare. Allt-i-ett, helt enkelt. Handla Revlon Pediprep Spa fotbad här.

 

 

Mer populär fotvård på Apotek Hjärtat


Taggar: fotvård , hudvård

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.