Ätbart kollagen - få ungdomlig hy!

Kollagen är ett naturligt protein och en viktig byggsten för huden. Men visste du att det går att äta kollagen? Läs mer om några av våra olika skönhetstillskott – med föryngrande och spänstgivande egenskaper för din hy.

Kollagen är känt för att stärka hudens elasticitet, spänst och fyllighet. I takt med att vi åldras minskar hudens naturliga produktion av kollagen. En mindre kollagenhalt i huden leder till att fina linjer och rynkor förekommer samt att hudens elasticitet försämras. Även ditt hår och dina naglar kan påverkas av detta.

Det finns ätbara skönhetstillskott med antiage-egenskaper i form av tablett, pulver eller dryck – där kollagen är den gemensamma nämnaren. Se det som ett komplement till din dagliga skönhetsrutin. Resultatet? Du kan få starkare, friskare och ungdomligare hy, hår och naglar.

4 produkter som innehåller hudvårdens stjärnspelare – kollagen:

 1. 1

  Wellaware Collagen Drink – pulver

  WellAware Collagen Drink är en produktserie med välsmakande kollagen som du dricker som det är, eller blandar i en smootie till exempel. Kommer i smakerna apelsin, bärmix eller tropiska frukter, med ett effektfullt innehåll av hydrolyserat kollagen, kondroitin, biotin, pantotensyra, c-vitamin och Q10.

 2. 2

  New Nordic Skin Care Collagen Filler – tablett

  Detta tillskott är främst för huden och innehåller marint kollagen, granatäpple, astaxantin och tomat. C-vitaminet bidrar till normal kollagenbildning och stärker din hy. Börja med att äta 2x2 tabletter dagligen i åtta veckor, därefter 2 tabletter per dag i samband med måltid.

 3. 3

  Dermanutrix Drickbart Kollagen – gel

  Marinbaserat, hydrolyserat kollagen i gelform med smak av passionsfrukt. Ät gelen som den är eller späd ut i vatten eller juice. Hydrolyserat kollagen gör det möjligt för huden att förbättra dess fuktinnehåll, elasticitet och jämnhet. Används som kur i 4–8 veckor för optimalt resultat.

 4. 4

  Litomove Nyponpulver Kollagen – tablett

  Dessa tabletter innehåller koppar, C-vitamin och nyponextrakt. Även om tabletten inte rymmer något kollagen så ser vitamin C till att stimulera kollagenproduktionen och bibehålla benstommens normala funktion. Nypon bidrar till rörliga leder och koppar en normal bindväv. Svälj 1 tablett dagligen.

 5. 5

  Elexir Kollagen Hydrolyserat 120 tabletter – tablett

  Elexir Kollagen är ett kosttillskott med hydrolyserat kollagen av typ 1, 2 och 3. från fisk, nöt och kyckling. Tillskottet är förstärkt med bland annat vitamin C som kan bidra till en normal kollagenbildning samt kan ha betydelse för broskets och hudens normala funktion. Tag 4 tabletter dagligen i samband med mat.

   


Taggar: anti age , hudvård , ansiktsvård , skönhetstillskott , ungdomlig hy , spänstig hy , kollagen , skönhet
Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2021 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.