Upptäck årets julsmaker – för en hjärtligt god jul

Äntligen kan vi fira jul på riktigt igen. Tillsammans. Hos Hjärtat hittar du julsmaker som passar alla kring julbordet – stora, små och mittemellan. Här presenterar vi både klassiker och nya godbitar i julsortimentet.


Hjärtats julsmaker gör gott på julbordet, eller varför inte som julklapp? Välj bland klassikerna eller upptäck årets läckra nyheter som kittlar smaklökarna lite extra. I alla fall om du gillar calvados, saffran eller skumtomtar! Låt oss guida dig bland julens produkter.

Bjud på hemgjord glögg

Hjärtats glöggkrydda har smak av kanel, kryddnejlika, kardemumma och ingefära. Koka en sockerlag på 150 g socker och 1 dl vatten. När lagen svalnat tillsätter du 75 cl svartvinbärssaft eller rött vin och så glöggkryddan. Häll upp glöggen i en gammaldags glasflaska för extra julkänsla.

Mer smak av saffran

Saffran är julens signatursmak. Här är några bra tips som får saffranet att smaka ännu mer

  • Blötlägg saffranet i vätska, till exempel saften från apelsin, för att få fram maximal saffranssmak. Låt dra i minst två timmar.
  • Mortla saffranet med socker. Det hjälper till att finmala kryddan vilket gör att smakerna kommer fram ytterligare.
  • Ska du baka lussekatter? Häll saffranet i den varma degvätskan, istället för direkt i degen. Värmen ökar saffranssmaken.

Marmelad med saffran till ostbricka eller julsmörgås

Hjärtats marmelad med saffran och apelsin ger lite extra julkänsla. Ställ fram tillsammans med ostbrickan, den passar perfekt till hårdost, eller bred på smörgåsen vid julfrukosten. Marmeladen är dessutom ekologisk och producerad i Sverige.
 

Ge ditt julgodis en smak av mint

Mintkyssar, mintfrosting eller mintknäck? Hjärtats pepparmyntsolja ger julgodiset frisk smak av mint. En traditionell smaksättning till konfektyr som passar bra till julbaket. Kuriosa: Pepparmynta har använts i medicinskt syfte i tusentals år. Kryddväxten ansågs motverka inflammationer och hjälpa vid matsmältningsproblem.
 

Naturlig honung till julbaket eller som gåva

Hjärtats blomsterhonung är helt naturlig och utan tillsatser.
Alla smaker kommer från blommor runt bikupor belägna på Östgötaslätten. Använd honungen som smaksättning i julstöket eller ge bort som gåva.
 


Hjärtats senap med calvados + klassisk grovkornig

Calvados på skinkan? Varför inte. Årets senap från Hjärtat har nämligen smak av calvados. Lite söt men mest frisk och syrlig tack vare huvudingrediensen äpple. Självklart har vi kvar vår originalsenap för dig som föredrar en klassisk, grovkornig senap med välbalanserad styrka och lagom sötma.
 

Gyllene saffransmandel + belgisk choklad

En nyhet för året är våra gyllengula saffransmandlar i fin burk med guldlock. Perfekt bjudgodis eller julklapp. Mandeln är klädd i både mjölkchoklad och vit choklad som dragerats med saffran. Missa inte heller våra krispiga mandlar i belgisk choklad med festlig presentpåse.
 

Te med skumtomtesmak + svart rooibos

Svart te med söt jordgubb, vanilj och lakritsrot för tankarna till julens mest älskade konfektyr. Skumtomten! Hjärtats svarta te med smak av skumtomte är nytt för i år. Vi behåller givetvis vårt klassiska rooiboste med smak av apelsin, vanilj och kanel. Passar perfekt till julfrukost eller adventsfika.

 


Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2022 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.