Taggar: jul , mindfulness

Internets lugnaste lussebak

För många är julen en tid full av måsten. För den som vill uppnå sann julefrid är det viktigt att inte glömma bort sig själv och sina egna behov.


Med Lussebullness, internets lugnaste lussebak, vill vi på Apotek Hjärtat få fler att fokusera på att baka sin inre lussebulle. Så släpp all stress och låt vårt guidande recept ta dig på en stillsam och saffransfylld resa mot inre harmoni och 30 färska lussebullar.

Plocka fram ingredienserna nedan och starta sedan videon för internets lugnaste lussebak

Ingredienser för 30 lussebullar:

50 g jäst

175 g smör eller margarin

2 påsar saffran à 0,5 g

2 dl socker

5 dl mjölk

1/2 tsk salt

ca 1 1/2 l vetemjöl (1 1/2 l motsvarar 900 g)

Till pensling och garnering

ägg

russin

Om saffran

Att vi i Sverige har tagit saffranet till våra hjärtan är inte underligt, det lyser ju som solen mitt i midvintermörkret. Pistillerna av den vackert lila saffranskrokusen har använts av människan i mer än 3000 år. För ett halvt kilo saffran behövs det 50 000–100 000 blommor, det motsvarar ett fält stort som en fotbollsplan.

All skörd sker för hand och bara pistillmärket används. Kvaliteten avgörs av hur stor del av märket som används. Apotek Hjärtats saffran klipps av den allra mest färg- och smakrika yttersta delen och är av den högsta kvaliteten, Coupé. Så njut av din lyxiga saffran.


Taggar: jul , mindfulness

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2022 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.