Taggar: hudvård , solkräm , spf

La Roche-Posay ANTHELIOS -skydda huden året runt

Under den mörka perioden på året kan det vara lätt att glömma skydda sig mot solens strålar. UV-strålar kan tränga sig igenom både moln och fönster, vilket innebär att vi blir exponerade för solens skadliga UVA och UVB-strålar året om. Om du vill försäkra dig om att din hud inte ska få de negativa konsekvenserna som solens strålar är det viktigt att använda solskydd året runt. Visste du att snö kan reflektera upp till 85 % av solskenet och att UV-nivåerna kan öka vid högre höjder? Till och med på kalla, molniga dagar kan solen skada din hy. UV-strålar kan nämligen gå rakt igenom molnen, vilket gör solskyddsfaktor till ett måste oavsett väder.


LÄR DIG HUR DU VÄLJER OCH ANVÄNDER SOLSCREME FÖR OPTIMALT SKYDD.

Med så många olika produkter, ingredienser, SPFer och cremer kan det kännas som ett minfält att välja och använda solcreme på rätt sätt. Här är några saker du bör veta:

SOLSKYDD MOT UVA- OCH UVB-STRÅLAR

UVAA för Allergi eller Aging

UVA-strålar utgör 95% av den totala mängden UVstrålar vi exponeras för. UVA-strålarna bromsas inte av fönster och moln och tränger djupare ner i huden. UVA-strålar är lömska då de inte märks på huden. De påskyndar hudens åldrande och kan göra huden solintolerant (rodnad, klåda, soleksem) och kan medföra pigmentförändringar.

UVB B för Brun eller Bränd

UVB-strålarna bromsas delvis av överhuden och gör att huden får sin bruna färg. Det är även UVB-strålarna som utgör den största risken för att huden blir bränd. SPF-faktorn anger skyddsnivån mot UVB-strålar.

Både UVB- och UVA-strålar kan leda till skador på cellnivå. Dessa skador, både lång- och kortsiktiga, kan begränsas vid användning av solskydd med mycket hög solskyddsfaktor (SPF50+) formulerad med ett filtersystem med högt UVA-skydd. En högre UVA ger bättre solskydd mot UVA-strålar.

La RochePosay - ANTHELIOS - EXPERT INOM SOLSKYDD FÖR KÄNSLIG OCH SOLINTOLERANT HUD I NÄSTAN 30 ÅR.

> Stärkt UVA-skydd med ett högre UVA-skydd än EU-kommissionens rekommendation för solprodukter. ** För optimalt skydd mot både UVB- och UVA-strålar.

> Effektivitet och tolerans dokumenterat i 24 studier.

> Testad under dermatologisk kontroll.

Ett sortiment av solskydd med högt och mycket högt skydd. Våra produkter finns både till barn, bebisar, ansikte, kropp och är utvecklade till särskilda hudtyper som: känslig hud, torr hud, fet och oren hud och hud med pigmentering.

 

#1 rekommenderat hudvårdsmärke av dermatologer i Sverige.*

 

* EU-kommissionens rekommendation: UVB/UVA mindre än eller lika med 3. ANTHELIOS standard är mindre än eller lika med 2.5. Förhållande beräknas som förhållandet av skyddande faktor mot UVBstrålning (SPF) och skyddande faktor mot UVA-strålar.

 

La Roche-Posay Anthelios


Taggar: hudvård , solkräm , spf

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2022 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.