Hjärtats godaste lussekatter

Taggar: recept , jul

Inget höjer julstämningen som riktigt goda lussekatter!

Recept på lussekatter

Antal: 30-40 st

15 dl vetemjöl, 900 g
1 g Apotek Hjärtats saffran (2 kuvert)
0.5 tsk salt
50 ml Apotek Hjärtats flytande glykos
1 ägg
225 g smör
50 g jäst för söta degar
5 dl mjölk

Garnering: 1 ägg, svarta russin


Gör så här

1. Häll det mesta av mjölet, saffran, salt, glykos och ägg i matberedarens skål. Klicka ner rumsvarmt smör. Smula ner jästen. Värm mjölken fingervarm, 37°C och blanda ner.


2. Låt degkrokarna arbeta i 5 min på låg hastighet. Tillsätt ev mer mjöl, det ska bli en smidig deg som släpper från kanterna.

3. Låt degen jäsa i maskinen till dubbel storlek, ca 25 min.

4. Kör några tag och ta upp degen på mjölat bakbord. Dela i fyra delar och baka ut till lussekatter eller längder. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa under bakduk ca 25 min. Sätt ugnen på 225°C.

5. Pensla bröden med uppvispat ägg och tryck i russinen. Grädda mitt i ugnen i 8-10 min eller till fin färg. Låt svalna på galler under bakduk

Julgodis och julsmaker


Taggar: recept , jul

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2018 Apotek Hjärtat AB. Ansvarig utgivare: Christina Ericsson. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.

Cookies från Hjärtat

Apotek Hjärtat använder kakor (cookies) för att ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Kakor används också och för att analysera och utveckla våra system och tjänster. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Du kan när som helst ändra dina cookieinställningar. Läs mer här