Taggar: recept , saffran , jul

Helgens godaste saffransscones

Krydda sconesfrukosten med saffran! Scones är perfekt en skön helgmorgon – kanske som julfrukost – och enkelt att röra ihop. På en timme har du fixat ljumma och nybakta bröd på frukostbordet.

 

  • 100 g smör
  • 0,5 g saffran
  • 1 msk flytande honung eller strösocker
  • 8 dl vetemjöl (8 dl motsvarar ca 480 g)
  • 4 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 4 dl mjölk

 

Gör så här

Sätt ugnen på 250°C.

Smält smöret. Stöt saffranet utanpå påsen med en mortelstöt. Blanda ner det och honungen eller sockret i matfettet och låt svalna.

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölken och matfettet och rör snabbt ihop degen.

Klicka ut degen i 4 högar (för 16 st) på en plåt med bakplåtspapper. Strö på lite mjöl och klappa ut varje del till runda kakor, ca 15 cm i diameter. Skåra varje kaka i 4 delar med en kniv.

Grädda mitt i ugnen 10- 12 minuter. Låt svalna på galler.

Servera med t.ex. smör, färskost, ost och marmelad.

 

Recept från ICA.se

 

Vår egen finmalda saffran av högsta kvalié


Taggar: recept , saffran , jul

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2019 Apotek Hjärtat AB. Ansvarig utgivare: Christina Ericsson. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.

Cookies från Hjärtat

Apotek Hjärtat använder kakor (cookies) för att ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Kakor används också och för att analysera och utveckla våra system och tjänster. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Du kan när som helst ändra dina cookieinställningar. Läs mer här