Sluta röka – just nu ’Gilla smaken eller få pengarna tillbaka’

Nu är det dags att bli rökfri! Vi guidar dig till rätt produkt som maximerar dina chanser att fimpa cigaretterna, en gång för alla.


Artikel i samarbete med Nicorette.


Att bli rökfri är enklare sagt än gjort. Inte minst när abstinensbesvären kommer krypande. När du slutar röka kan du uppleva besvär som ångest, frustration och nedstämdhet – symtom som är helt normala och som lyckligtvis minskar med tiden. Oftast upplever du symptomen som allra värst den första veckan, men tar du dig väl igenom den är prognoserna godare att du faktiskt kan lyckas.

Med hjälp av motion, sysselsättning och stöd från nära och kära har du goda förutsättningar för att bli rökfri. Men i övergångsprocessen kan man ändå behöva lite extra hjälp på traven från nikotinläkemedel som fortsätter ge kroppen nikotin, men i lägre doser än vad man får i sig när man röker. Och i det skedet kan valet av produkt göra stor skillnad för huruvida du hanterar abstinensbesvären. Vi guidar dig igenom de olika alternativen från Nicorette.

Nicorette är läkemedel. Läs alltid bipacksedeln för respektive läkemedel och var noga med att följa instruktioner om dosering och annat.

 

Gilla smaken …eller få pengarna tillbaka

Just nu erbjuder Nicorette® pengarna tillbaka om du inte tycker om smaken. Köp en av produkterna som ingår i kampanjen, prova och smaka. Tycker du inte om smaken, gå in på nicorette.se/pengarna-tillbaka/gilla-smaken. Där ombeds du fotografera kvittot och fylla i formuläret för ansöka om pengarna tillbaka. Uppfyller du kampanjvillkoren får du pengarna tillbaka. För fullständiga villkor besök nicorette.se/pengarna-tillbaka/villkor/ eller läs längst ned på denna sida*.

Handla de produkter som ingår i kampanjen:

 
6 produkter som hjälper dig att bli rökfri

Nikotintuggummi – för dig som vill ha något att tugga på

Är du den som ständigt förvarar minst en tuggummipåse i väskan? Ifall svaret är ja, varför inte göra det enkelt för dig och helt enkelt byta innehåll – men behålla samma känsla. Nikotintuggummin hjälper dig att motverka begäret samtidigt som de dämpar abstinensbesvären.


Hur doserar jag nikotintuggummi?

Tugga 8–12 tuggummin per dag (max 24). 2 mg rekommenderas för personer som röker upp till 20 cigaretter om dagen och 4 mg rekommenderas för personer som röker fler än 20 cigaretter om dagen.

 

Munhålespray – för dig som behöver snabb lindring

Stressar du mellan jobbet, stan och hemmet och önskar en quick-fix när röksuget väl slår till? Munhålespray är ett bra tips för dig som vill ha snabb lindring. Två sprayningar räcker för att minska röksuget – på bara 30 sekunder.

Hur doserar jag munhålespray?

Spraya vid behov i munnen. Max fyra sprayningar per timme. Max 64 sprayningar per dygn.

 

Sugtabletter – för dig som vill sluta röka diskret 

Besväras du av tanken att hålla på med nikotinplåster och annat är sugtabletter en utmärkt lösning när du blir röksugen. Kanske uppstår röksuget oftast i opassande sammanhang där du snabbt och enkelt vill lindra abstinensen? Sugtabletter är inte bara ett diskret alternativ utan också ett välsmakande sådant. Dessutom förpackade i en snygg men enkel förpackning som inte drar ögonen åt sig.

Hur doserar jag sugtabletter?

8–12 sugtabletter per dag (max 15). Tabletterna finns i två styrkor: 2 mg och 4 mg. Välj lämplig styrka beroende på hur mycket du har rökt och vilka abstinensbesvär du känner. 2 mg rekommenderas för personer som röker upp till 20 cigaretter om dagen och 4 mg är rekommenderat för personer som röker fler än 20 cigaretter om dagen.

 

Nikotinplåster – för dig som behöver trappa ner rökningen med kontroll

Att vara helt utan nikotin i korta stunder kan upplevas outhärdligt för vissa. Somliga behöver helt enkelt en jämn och konstant nikotintillförsel och då är nikotinplåstret en räddare i nöden. Plåstret ger en kontrollerad dos nikotin som absorberas genom huden.

Hur använder jag nikotinplåster?

Använd ett plåster dagligen. 25 mg är rekommenderat om du röker mer än 20 cigaretter per dag och 15 mg är att föredra om du röker färre än 20 cigaretter per dag.

 

Nicorette Microtab resoriblett 2 mg 90 stResoriblett - diskret lindring när röksuget slår till

Önskar du diskret lindring, men inte med hjälp av en sugtablett? Då är denna resoirblett rätt produkt för dig då den är diskret och liten, men läggs under tungan i munnen tillskillnad från sugtabletten. Lägg en resoriblett under tungan och låt den smälta, det lindrar nikotinbegäret och abstinensbesvären samtidigt som det är ett diskret sätt att minska röksuget på.

Hur doserar jag resoribletter?

Använd 8–12 resoribletter per dag (max 30).

 

Nicorette Inhalator inhalationsÃ¥nga 10 mg 42 stInhalator – för dig som saknar att hålla i en cigarett

När det vankas uteservering- eller balkongpremiär kan suget efter en cigarett i handen bli extra påtagligt. Lindra avsaknaden av cigaretten med en inhalator som imiterar själva hand-till-munrörelsen. Inhalatorn ersätter nikotinet som du i normala fall skulle få från cigaretter, samtidigt som den hjälper dig att trappa ned eller sluta röka på ett sätt som känns minst sagt bekant.

Hur använder jag inhalator?

Använd 6–12 nikotinpluggar per dag (max 12).

 

Fler produkter från Nicorette

 

Kombinera flera hjälpmedel – för dig som känner röksug trots användning av nikotinläkemedel

För somliga kan en kombinationsbehandling öka chanserna att motstå röksuget. Metoden passar för de som har ett högt nikotinberoende och röker mer än 20 cigaretter per dag eller som har försökt sluta röka tidigare med hjälp av ett nikotinläkemedel men fått återfall

En kombinationsbehandling innebär helt enkelt att du använder ett nikotinplåster och adderar en annan produkt för att få två effekter: en jämn dos av nikotin från plåstret under dagen samtidigt som den andra produkten dämpar oförutsedda toppar av röksug.

Hur kombinerar jag flera nikotinläkemedel – hur länge?

Vecka 1–8:

1 nikotinplåster 25 mg dagligen.
Addera någon av följande alternativ vid behov:
2 mg tuggummi. 5–6 tuggummin/dag (max 24).
2 mg sugtablett. 5–6 sugtabletter/dag (max 15).
Munhålespray 1 mg. 13 sprayningar/dag (max 32).
Resoriblett (Microtab) 2 mg. 5–6 resoriblett /dag (max 24).
Inhalator 10 mg. 4–5 nikotinpluggar/dag (max 12).

Vecka 9–10:

1 plåster 15 mg dagligen.
Fortsätt att addera ett nikotinläkemedel vid behov.

Vecka 11–12:

1 plåster 10 mg dagligen.
Fortsätt att addera ett nikotinläkemedel vid behov.

Upp till 12 månader:

Minska antalet tuggummin, sugtabletter, sprayningar, resoribletter eller nikotinpluggar till inhalator successivt tills du känner dig fri från röksug och abstinensbesvär.

Ha tålamod och disciplin så ska du se att du till slut kan fimpa cigaretterna – för gott!

 

*Kampanjvillkor ”Gilla smaken eller få pengarna tillbaka”
 1. Erbjudandet gäller privatpersoner boende i Sverige som är 18 år eller äldre, med undantag för anställda och anhöriga till anställda på McNeil Sweden AB och dess närstående företag, dess agenturer samt alla som är yrkesmässigt inblandade i denna kampanj.
 2. Gäller vid köp av Nicorette® Tuggummi 2 mg 30 st, Tuggummi 4 mg 30 st, Fruktmint Tuggummi 2 mg 30st, Fruktmint Tuggummi 4 mg 30 st, Mentolmint Tuggummi 2 mg 30 st, Sugtablett Frukt 2 mg 20 st, Sugtablett Pepparmint 2 mg 20 st, Fruktmint 1 mg 150 spraydoser samt Pepparmint Munspray 1 mg 150 spraydoser, i butik eller online mellan 01-01-23 och 30-06-23 (”kampanjperioden”). Produkternas tillgänglighet i butik och online kan variera.
 3. Använd endast produkten enligt anvisningar på förpackningen.
 4. Om du sju dagar efter köpet upplever att du inte gillar smaken, kan du ansöka om att få pengarna tillbaka och få en återbetalning av det pris du har betalat för det berättigade köpet, upp till ett maximalt inköpsbelopp på 300 SEK. För att erbjudandet ska vara giltigt gäller följande:

  a) Du ska inte ha använt mer än hälften av produkten. 

  b)Fyllt i ansökan om att begära återbetalning på nicorette.se/pengarna-tillbaka/formulär och tillhandahålla ett kvitto från en butik som säljer produkten eller ett online-kvitto som anger den berättigade produkt du har köpt, det pris du har betalat för den, den återförsäljare du köpte den av samt inköpsdatumet inom kampanjperioden. Kvittot som laddas upp måste vara filformaten *.jpg, *.jpeg, *.png. eller *.gif. 

  c) Om din ansökan för återbetalning innehåller all den information som efterfrågas, kommer vi att inom sju dagar efter inskickad ansökan skicka en bekräftelse via e-post med instruktioner om hur du kostnadsfritt returnerar produkten till en adress.

  d) Följ anvisningarna för att skicka produkten kostnadsfritt till den angivna adressen inom sju dagar efter det att du mottagit bekräftelsen via e-post.

  e) När vi tagit emot produkten, kommer vi inom sju dagar verifiera att minst hälften av produkten är oanvänd och därefter skicka en bekräftelse till dig om att din begäran har godkänts.

  f) Om din begäran godkänts, kommer du att erhålla en återbetalning inom sju dagar efter det att du mottagit bekräftelsen via e-post.
 5. Endast begärd återbetalning som tas emot av den kampanjansvariga parten minst 7 dagar efter inköpsdatum och inom 30 dagar som anges på kvittot är giltiga och kommer behandlas.
 6. Erbjudandet upphör 30-06-23. Din ansökan måste ha tagits emot senast den 30-07-23.
 7. Begäran av återbetalning kan inte göras via återförsäljare eller i butik.
 8. Internetåtkomst och skrivare krävs.
 9. Artikelspecifikt butikskvitto eller online-kvitto krävs och måste vara daterat inom kampanjperioden mellan 01-01-23 och 30-06-23. Om kvittot har ändrats eller manipulerats är det ogiltigt.
 10. En giltig begäran berättigar den yrkande till en återbetalning av det pris som betalats för den kvalificerande produkten baserat på det pris som anges på kvittot, med hänsyn tagen till eventuellt kampanjerbjudande, upp till ett max. inköpsvärde på 300 SEK.
 11. Om inga bankuppgifter anges i ansökan för återbetalning eller om uppgifterna är ogiltiga, i en i övrigt godkänd ansökan, kommer den kampanjansvarige att kontakta den yrkande via e-post och uppmana denne att skicka in en ny ansökan för återbetalning med korrekta bankuppgifter.
 12. Erbjudandet kan endast utnyttjas en gång per hushåll (oavsett produkttyp, smak, styrka eller förpackningsstorlek). Inga mass- eller tredjepartsansökningar.
 13. Ansökningar som inte uppfyller de specifika ingångskraven kommer inte att behandlas. Alla oläsliga, skadade eller ofullständiga ansökningar eller inskickade produkter är ogiltiga.
 14. Den kampanjansvariges beslut är slutgiltigt, och den kampanjansvarige kommer inte att bedriva korrespondens gällande ogiltiga ansökningar eller inskickade produkter.
 15. I händelse av omständigheter som ligger utanför den kampanjansvariges rimliga kontroll, eller i andra fall där bedrägeri, missbruk och/eller ett fel (mänskligt eller datorrelaterat) påverkar eller skulle kunna påverka ett korrekt genomförande av denna kampanj, och endast då omständigheter gör detta oundvikligt, förbehåller sig den kampanjansvarige rätten att när som helst annullera eller ändra kampanjen eller dess villkor och bestämmelser, men kommer alltid sträva efter att minimera effekten för deltagarna för att undvika otillbörlig besvikelse.
 16. Den kampanjansvarige förbehåller sig rätten att verifiera alla ansökningar och att avvisa ansökningar om återbetalning om det finns rimliga skäl att tro att det begåtts brott mot dessa villkor och bestämmelser eller några anvisningar som ingår i kraven för denna kampanj.
 17. Alla anvisningar ingår i villkoren.
 18. För att möjliggöra ditt deltagande i kampanjen kommer vi att använda din information i enlighet med vår integritetspolicy: https://www.nicorette.se/sekretesspolicy
 19. Information gällande personuppgifter, som du tillhandahåller när du skickar in din ansökan kommer att behandlas i en databas endast i syfte att genomföra denna kampanj. Sådan information kommer inte att användas i något annat syfte än vad som anges i dessa ”Villkor” eller enligt separat samtycke från dig. Dina personuppgifter kommer delas med tredje part (Get Savvy Marketing Ltd, 15-17 Hoigh Court Lane, The Calls, Leeds, LS2 7EU) i syfte som framgår i dessa villkor. Dina personuppgifter kommer alltid att behandlas konfidentiellt och i enlighet med EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING (EU) 2016/679 av den 27 april 2016 om skydd för fysiska personer med avseende på behandling av personuppgifter och om det fria flödet av sådana uppgifter och om upphävande av direktiv 95/46/EG (allmän dataskyddsförordning). Du kan begära att få åtkomst till dina personuppgifter eller få felaktigheter rättade genom att skicka ett e-postmeddelande till nordicconsumerservice@its.jnj.com. Genom att delta i kampanjen godkänner du att dina personuppgifter används i enlighet med vår integritetspolicy. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke, men då kan du inte längre delta i kampanjen. Kampanjansvarig: McNeil Sweden AB, Kolonnvägen 45, 170 67 Solna, Sverige. SE-NI-2200146

Taggar: sluta röka , nicorette , nyårslöfte

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.