Upptäck DeoDocs Klimakterieserie

Nyhet! Ett självtest som visar om du är i förklimakteriet/klimakteriet

Klimakteriet? Sluta fundera - nu finns ett enkelt snabbtest som ger dig svar direkt om du är i förklimakteriet eller klimakteriet.

Bakom denna nya innovation står DeoDocs läkarduo som mött alltför många kvinnor som felaktigt blivit diagnostiserade med depression och utbrändhet - när grundorsaken egentligen handlar om att man nått förklimakteriet.

Av den anledningen har detta enkla urintest för hemmabruk tagits fram, så du enkelt själv kan upptäcka om du har nått förklimakteriet/klimakteriet. Antingen för att veta för din egen skull eller för att få rätt hjälp hos din doktor.

Vilka symptom och besvär ger klimakteriet?

12 månader utan mens definieras som klimakteriet (sista mensen). Perioden innan klimakteriet kallas för förklimakteriet och det är vanligtvis under denna period som symptom påbörjas. De besvär som många upplever under förklimakteriet och klimakteriet är en direkt följd av minskade nivåer av hormonerna östrogen och progesteron. Dessa hormoner reglerar menscykeln, men när äggstockarna slutar producera dem börjar kroppen genomgå en rad förändringar. Vanliga symptom inkluderar:

💚 Värmevallningar/ Svettningar

💚 Oregelbunden mens

💚 Sömnsvårigheter

💚 Humörsvängningar: Känslor av irritabilitet, depression eller ångest.

💚 Vaginal torrhet

💚 Torra och sköra slemhinnor

Hormonfri intimvård baserat på 50 års klinisk erfarenhet

DeoDocs läkarteam har tillsammans över 50 års klinisk erfarenhet som verksamma läkare och gynekolog. Feedbacken de fått genom åren från samtliga patienter har varit önskan om återfuktande produkter som går snabbt in i huden utan att lämna kladdig efterkänsla. Produkterna är hormonfria och kan användas oavsett om man använder hormonbehandling eller inte.

  

Meno Care Oil Wash

Inom gynekologin rekommenderas en oljeregim för sköra och torra slemhinnor då olja återfuktar skonsamt och effektivt. DeoDocs tvättolja innehåller endast 100% naturliga oljor från växtriket (bland annat avokado- och solrosolja), vilka hjälper till att skydda slemhinnorna mot sprickor samt öka intimhudens elasticitet och fukthalt.

 

Meno Care Hydrating Balm

En vårdande och krämig lotion som lätt absorberas in i intimhuden och skyddar slemhinnor mot uttorkning. Innehåller hög andel squalane, en ingrediens som kan tränga igenom hudbarriären och tillföra långvarig fukt till de djupare hudlagren.

 

 

 


Taggar: deodoc , intimvård , klimakteriet

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.