Taggar: ellen , intim , intimhälsa

Upprätthåll ett pH-balanserat underliv med Ellen

Ett pH-balanserat underliv är förutsättningen för en god intimhälsa. Ellens intimvårdsprodukter och mensskydd är framtagna för att hjälpa dig att upprätthålla den naturliga pH-balansen i underlivet, genom livets alla faser. Lär dig mer om ditt fantastiska underliv och upptäck alla Ellens produkter.

Vanliga orsaker bakom obalans

Vår moderna livsstil är inte alltid gynnsam för våra underliv och dess invånare. Ökad underlivshygien, nya sexpartners och tighta kläder är bara några exempel på faktorer som kan få underlivets bakterieflora ur balans. Även hormonella förändringar kan påverka pH-balansen i underlivet negativt. Därför är det vanligt att drabbas av underlivsbesvär i samband med exempelvis mens, graviditet eller klimakteriet.

Mjölksyrabakterier upprätthåller pH-balansen i underlivet

Underlivets bakterieflora domineras av skyddande mjölksyrabakterier, även kallade laktobaciller. Dessa producerar mjölksyra som sänker pH-värdet och skapar en sur miljö i underlivet - som skadliga och oönskade bakterier inte trivs i. Under vissa faser i livet minskar mjölksyrabakterierna i antal, vilket kan leda till att pH-värdet stiger och det blir lättare för skadliga bakterier att börja växa och orsaka besvär.

 

Produkterna för ett pH-balanserat underliv

Ellens produkter bygger på en mångårig kunskap inom mikrobiologi och kvinnohälsa.
Produkterna är framtagna för att hjälpa dig att upprätthålla den naturliga pH-balansen i underlivet, oavsett vilken fas i livet du befinner dig i.

 

 

Probiotiska & pH-balanserande tamponger

I samband med mensen tenderar pH-värdet i underlivet att stiga, vilket kan orsaka besvär. Det gör att många lever med återkommande besvär runt omkring mensen. Genom att använda Ellens unika probiotiska tampong tillför du naturliga mjölksyrabakterier som kan hjälpa till att upprätthålla en god bakteriekultur och i sin tur ett balanserat vaginalt pH-värde.

I Ellens sortiment hittar du även Ellen Aqua Block Tampon – en unik tampong med en vattentät barriär som hindrar förorenat och klorerat vatten från att tränga upp i vaginan och störa den naturliga pH-balansen.

 

Probiotisk intimkräm för torra slemhinnor

Under vissa faser i livet blir slemhinnorna i underlivet torra och sköra vilket kan skapa obehag och irritation. Ellens intimkräm är framtagen i  samarbete med gynekologer för att återfukta och mjukgöra torra och sköra slemhinnor. Krämen innehåller både mjukgörande kokosolja och naturliga  mjölksyrabakterier som hjälper till att bevara hudens naturliga skyddsbarriär. Ellens probiotiska intimkräm är ett hormonfritt alternativ och innehåller  varken konserveringsmedel eller vatten för att inte torka ut.

 

Prebiotiska och skonsamma intimvårdsprodukter

Ellens prebiotiska intimvårdsserie består av tre skonsamma och pH-balanserande intimvårdsprodukter, speciellt utvecklade för det känsliga intimområdet. Produkterna innehåller noggrant utvalda ingredienser så som återfuktande mjölksyra och prebiotika som bland annat boostar hudens goda bakterier, minskar irritation och stärker hudens skyddsbarriär. Ellens prebiotiska intimvårdsprodukter är veganska och tillverkade i Sverige.

 
Självtest för kontroll av det vaginala pH-värdet

Med Ellens pH-control kan du själv testa ditt vaginala pH-värde och på så sätt identifiera och förebygga obalans. Använd vid misstanke om obalans  och få svar efter bara 10 sekunder. Kan med fördel användas för ökad trygghet under graviditet. Att testa sitt vaginala pH-värde är också ett utmärkt  sätt att lära känna sitt underliv på.


Taggar: ellen , intim , intimhälsa

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.