Taggar: rosa bandet

Selam Fessahaye designar Cancerfondens rosa band

Under oktober varje år pågår Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. I år är det en internationellt hyllad stylist och modeskapare som sätter sin prägel på Cancerfondens rosa band. Vem bär du ditt band för?

Fotograf: Irika SandströmI Sverige får en av tre ett cancerbesked någon gång under livet. Den skoningslösa sjukdomen drabbar oss alla – direkt eller indirekt. Men det finns hopp. Varje dag görs nya upptäckter som för forskningen framåt. Men för att färre ska drabbas och fler ska överleva måste vi besegra cancern tillsammans.


Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj pågår under oktober varje år med syfte till att samla in pengar till svensk cancerforskning och till att sprida kunskap. Kampanjen fokuserar på bröstcancer, men pengarna som samlas in fördelas till lovande svensk cancerforskning – oavsett cancerform.

Rosa bandet är en internationell symbol för bröstcancer och varje år väljer Cancerfonden ut en ny designer som får sätta sin prägel på Cancerfondens rosa band. Tidigare år har bland andra Carin Rodebjer, Ben Gorham, Bea Szenfeld och artistduon First Aid Kit fått det ärofyllda uppdraget. I år är det den prisbelönta stylisten och modeskaparen Selam Fessahaye som står bakom designen. Tanken bakom hennes design är att återspegla att varje människa är unik.

"

Varje band är unikt, precis som vi alla människor har vår egen berättelse och vårt eget avtryck

Selam Fessahaye

Under förra årets kampanj samlade vi tillsammans in betydelsefulla 89 miljoner kronor till svensk cancerforskning. Allt engagemang och alla bidrag, stora som små, är avgörande för hur framtiden kommer att se ut för alla som drabbas.

– Jag visste inte om att cancerforskningen gör så stora framsteg. När Cancerfonden startades överlevde bara en av tre som fick cancer, i dag är det två av tre som överlever. Vi kan verkligen göra stor skillnad tillsammans. Min generation kan få vara med om att besegra cancer.

Utöver Cancerfondens rosa band hittar du flera andra produkter hos oss på Apotek Hjärtat, där en del av intäkterna går till Cancerfondens viktiga arbete.

– Jag bär rosa bandet för att forskningen ska gå ännu snabbare framåt, och för en framtid där färre drabbas och fler överlever cancer. Nu gör vi det här tillsammans!

För varje sålt rosa band och armband går 50 kronor respektive 100 kronor till Cancerfonden. Och vi på Hjärtat skänker 5 kronor för varje såld utvald vara.

Insamlingen pågår 24 sept - 31 okt.

Taggar: rosa bandet

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2022 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.