Taggar: rosa bandet

Emma Örtlund designar Cancerfondens rosa band

Under oktober varje år pågår Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. I år är det Emma Örtlund, fotomodell och skådespelerska, känd för huvudrollen i filmen "Catwalk-Från Glada Hudik till New York" - som sätter sin prägel på Cancerfondens rosa band. Vem bär du ditt band för?

Fotograf: Irika SandströmI Sverige får en av tre ett cancerbesked någon gång under livet. Den skoningslösa sjukdomen drabbar oss alla – direkt eller indirekt. Men det finns hopp. Varje dag görs nya upptäckter som för forskningen framåt. Men för att färre ska drabbas och fler ska överleva måste vi besegra cancern tillsammans.


Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj pågår under oktober varje år med syfte till att samla in pengar till svensk cancerforskning och till att sprida kunskap. Kampanjen fokuserar på bröstcancer, men pengarna som samlas in fördelas till lovande svensk cancerforskning – oavsett cancerform.

Rosa Bandet är en internationell symbol för bröstcancer och varje år väljer Cancerfonden ut en ny designer som får sätta sin prägel på Cancerfondens Rosa Band. I år är det Emma Örtlund, känd för sin huvudroll i filmen "Catwalk- från Glada Hudik till New York" - som står bakom designen. Emma som är 34 år och född i Gislaved, Småland pratade i sitt sommarprat 2020 om sin funktionsnedsättning och epilepsi, om mobbningen hon utsattes för i skolan och om när hennes mamma dog i cancer. Men också om revanschen och allas rätt att få skina - Årets Rosa Band och årets armband är därför bubbelgumsrosa, mintgrönt och neongult. 

"

“Min mammas cancer upptäcktes sent och gick inte att bota. Hon fick inte fortsätta leva sitt liv och vi fick inte ha kvar henne i vårt. Jag försöker tänka att hon har det bra nu, att hon inte har ont, men jag saknar henne varje dag. Livet är inte rättvist när någon man älskar dör i cancer. Ingen förtjänar att få cancer, vare sig man är dum eller snäll, ung eller gammal, och ingen ska behöva förlora sin mamma eller pappa eller syster eller vän. När jag fick frågan om att designa Cancerfondens rosa band blev jag jätteglad och det kändes alldeles magiskt. Tänk att jag skulle få göra det! Och jag ville göra ett fint band för min mamma och alla andra som drabbas. Jag vill att så många som möjligt ska bli botade och överleva cancer. Så snälla, snälla köp Cancerfondens rosa band och bidra till forskningen. Vi kan göra något nu! NOW!”

Emma Örtlund
Årets Rosa Band är bubbelgumsrosa, mintgrönt och neongult. Blixten och ordet NOW! symboliserar kraft och snabbhet – att vi alla kan göra något nu, tillsammans i kampen mot cancer. Årets armband, som också är designat av Emma, är gjort i samma neonfärger för att matcha bandet.

Utöver Cancerfondens Rosa Band hittar du flera andra produkter hos oss på Apotek Hjärtat, där en del av intäkterna går till Cancerfondens viktiga arbete.

Under förra årets kampanj samlade vi tillsammans in betydelsefulla 97 miljoner kronor till svensk cancerforskning. Allt engagemang och alla bidrag, stora som små, är avgörande för hur framtiden kommer att se ut  för alla som drabbas. Cancerfondens Rosa Band och armband säljs från 23 september på ICA, Apotek Hjärtat och i Cancerfondens gåvoshop. 
Cancerfondens Rosa Band kostar 50 kronor, varav 4,40 kronor är en tillverkningskostnad. Armbandet kostar 100 kronor, varav 5,50 kronor är en tillverkningskostnad. Resterande går oavkortat till Cancerfonden. Vi på Hjärtat skänker även 5 kronor för varje såld utvald vara.

Insamlingen pågår 23 sept - 30 okt.


Taggar: rosa bandet

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2022 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.