5 tips för bra hälsa & hur du kan stötta kroppen med Pharbio kosttillskott

Känner du dig trött på alla råd kring vad som är och inte är nyttigt för dig? Är nyårslöftet varje år att leva mer hälsosamt? Pharbio ger 5 tips för bra hälsa och hur du kan stötta kroppen med kosttillskott! Nu kan du dessutom hitta omega-3, vitaminer och mineraler i Pharbios sortiment.

 1. Ät en varierad kost

Ett första tips för en bra hälsa är att äta hälsosamt och varierat. Ät mycket frukt och grönt och försök att undvika halvfabrikat och mat som innehåller mycket mättat fett, salt och socker.

För dig som tycker att det är svårt att äta varierat så kan du komplettera med kosttillskott. Då kan du under en period hjälpa kroppen att få i sig näring såsom vitaminer, mineraler och omega-3.

  

 

Vill du exempelvis stötta ditt immunsystem kan du se till att få i dig zink och vitamin C. Pharbio Zink & Vitamin C är ett kosttillskott med zink och c vitamin, näringsämnen som bland annat bidrar till immunsystemets normala funktion. Tabletterna är dessutom mandelformade och enkla att svälja.

 

 

2. Få tillräckligt med sömn

Sömn är viktigt för att din hjärna och kropp ska få återhämta sig. En bra sömnhälsa kan dessutom göra det lättare för dig att hantera stress och påfrestningar under dagen. Hur mycket sömn man behöver varierar från person till person. För vuxna är 7–9 timmar per natt ett bra mål.

 

3. Börja träna för bra hälsa

Rörelse är viktigt och all form av motion påverkar din hälsa positivt. För att göra det lättare att få in mer rörelse i livet kan du försöka att hitta en träningsform som du tycker är kul! Du kan börja med att promenera eller cykla till jobbet, eller varför inte jogga? Sätt mål som är lätta att nå och ge dig själv ordentligt med beröm.

Bonustips! För dig som tränar mycket kan du testa Pharbio Magnesium. Magnesium bidrar nämligen till att bibehålla normal muskelfunktion. Pharbio Omega-3 Active innehåller både omega-3-fettsyrorna DHA och EPA samt magnesium.

 

4. Ät fisk två till tre gånger i veckan

Omega-3 är någonting som kroppen behöver men som den inte kan producera själv. Därför är det viktigt att få i sig omega-3 från det vi äter. Du hittar det oftast i fet fisk som lax, ansjovis och makrill. 

 

Är fisk inte riktigt din grej? Då kan det vara en bra idé att komplettera kosten med kosttillskott med omega-3. Pharbio Omega-3 Forte innehåller högkoncentrerad fiskolja och omega-3-fettsyrorna DHA och EPA, som är viktiga för ett antal funktioner i kroppen.*

 

 

För de minsta finns dessutom Pharbio Omega-3 Barn och Pharbio Omega-3 Tuggisar, så att även de kinkigaste kan få i sig omega-3 under perioder då maten kanske inte slinker ner lika lätt. 

 

5. Stötta kroppen med kosttillskott där det behövs

Äter du en näringsrik och varierad kost så brukar du få i dig de flesta vitaminer och mineraler som kroppen behöver. Det finns dock vissa grupper som kan behöva stötta kroppen med kosttillskott. Vilka vitaminer och mineraler kan det vara lite extra bra att ha koll på?

Vitamin D: Under den mörka årstiden kan det vara extra svårt att få i sig tillräckligt med vitamin D. Det beror delvis på att vitamin D bildas via solbestrålning av huden. Mot bakgrund av det rekommenderar Livsmedelsverket tillskott av vitamin D för de barn och vuxna som inte lyckas få i sig tillräckligt via maten, alla vuxna över 75 år samt personer med heltäckande klädsel och mörkare hudton. Pharbio har flera kosttillskott som innehåller vitamin D, exempelvis tuggbara gummies och tuggtabletter med god smak av svartvinbär.

 

Folsyra & järn: Kvinnor som är i fertil ålder, gravida eller ammande bör ta kosttillskott med folsyra. Folsyra har en roll i celldelningsprocessen och bidrar till vävnadstillväxt hos gravida. De som får mens kan ha nytta av att ta tillskott med järn, speciellt om du brukar blöda mycket. Järn bidrar nämligen till normal bildning av röda blodkroppar och hemoglobin. Pharbio Multivitamin Kvinna är anpassat för kvinnor och innehåller bland annat folsyra och järn. 

 

Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till varierad kost.

 

*Omega-3 fettsyran DHA bidrar till att behålla normal hjärnfunktion och normal synförmåga. Dessa gynnsamma effekter uppnås vid ett intag av 250 mg DHA. Omega-3 fettsyrorna EPA och DHA bidrar till hjärtats normala funktion. Den gynnsamma effekten på hjärtat uppnås vid ett intag av 250 mg av en kombination av EPA och DHA.

 


Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.