Apotek Hjärtats e-handelslager växer

7 juli 2021

För att möta den kraftigt ökade efterfrågan i e-handeln flyttar Apotek Hjärtat sitt e-handelslager till större lokaler i Norrköping. Flytten möjliggör en fortsatt expansion och utveckling av ett omnikanalserbjudande som omfattar apoteken, e-apoteket och ICAs e-handel.

Apotek Hjärtat har under senare år sett en kraftigt ökad e-handel av läkemedel och övriga apoteksvaror, vilket har ställt krav på att snabbt kunna utöka verksamheten samt effektivisera och optimera lagerhanteringen. Apotek Hjärtats nya lager möjliggör fortsatt expansion och utveckling av e-handelserbjudandet, samt ökar leveranskapaciteten.

− Flytten till nya lokaler ger oss förutsättningar att stärka vårt kunderbjudande ytterligare och skapar utrymme för fortsatt tillväxt. Vi kommer att investera i en modern och trivsam arbetsmiljö, för att säkerställa att vi är en attraktiv arbetsgivare på orten. Vi satsar även stort på automation och smart logistik för att optimera vår kapacitet och kunna möta våra kunders förväntningar, säger Eric Lundberg, vd Apotek Hjärtat.

Det nya e-handelslagret är beläget i Ingelsta, Norrköping med närhet till Apotek Hjärtats lager som förser de fysiska apoteken med varor. Hyresavtalet med fastighetsbolaget Catena omfattar en lageryta på cirka 13 000 kvadratmeter, med option om ytterligare yta. Totalt kommer Apotek Hjärtat att investera cirka 70 Mkr under 2022 och ytterligare cirka 80 Mkr fram till 2029 i det nya lagret.

− Det var med stor glädje som jag idag kunde meddela alla som jobbar hos oss att vi ska fortsätta att utveckla vår verksamhet här i Norrköping. Det innebär att vi får möjlighet att fortsätta att bygga våra fantastiska team och utveckla den kompetens som våra medarbetare besitter. Vi växer så det knakar och kommer att behöva rekrytera nya kollegor de kommande åren, säger Lina Äse, chef logistik och farmaci, Apotek Hjärtat.

I höst börjar arbetet med att rusta upp lokalerna för att uppnå samma standard som andra moderna lager inom ICA Gruppen har – både vad gäller arbetsmiljö och automation. Inflyttning beräknas ske under sommaren 2022.

För mer information
ICA Gruppens presstjänst, telefon: +46 (0)10 422 52 52, e-post: press@ica.se  

apotekhjartat.se, icagruppen.se


Relaterade bilder


Relaterade dokument

Pressmeddelande
Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2021 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.