Pressmeddelanden

  • Apotek Hjärtat skickar barnfamilj till Sveriges minst soliga plats

    17 april 2024

    I Sverige har antalet hudcancerfall fördubblats de senaste tjugo åren, och antalet fall av malignt melanom ökar drastiskt i samtliga län. Apotek Hjärtat bjuder därför en barnfamilj på en semester långt från heta stränder och soliga uteserveringar. Initiativet görs i samarbete med Cancerfonden, i syfte att uppmuntra svenskar till ett mer hälsosamt förhållningssätt till solen och inspirera fler till att välja en plats i skuggan.

    Läs hela pressmeddelandet
  • Många pollenallergiker drabbas av vårdepp i stället för vårpepp

    11 april 2024

    Att våren enbart förknippas med ljusare kvällar, tussilago och uteserveringspremiär dementeras i en ny rikstäckande undersökning. Många i Sverige (36 procent) upplever en särskild känsla av nedstämdhet, trötthet och oro när vårsäsongen drar i gång. Pollenallergiker sticker ut som särskilt vårdeppiga där fler än två av fem (44 procent) kan relatera till att perioden mars–maj inte enbart medför positiv energi.

    Läs hela pressmeddelandet
  • Sofia Söderqvist ny chef för Marknad & Kommunikation på Apotek Hjärtat

    27 mars 2024

    Sofia Söderqvist blir ny marknad- och kommunikationschef på Apotek Hjärtat. Hon har gedigen erfarenhet av liknande roller på bland annat Adlibris och Tre och kommer närmast från branschkollegan MEDS. Sofia tillträder tjänsten 1 maj.

    Läs hela pressmeddelandet
  • Apotek Hjärtat inför åldersgräns på hudvård

    20 mars 2024

    Apotek Hjärtat, marknadsledare på den svenska apoteksmarknaden, inför åldersgräns på avancerad hudvård*. För att köpa dessa produkter behöver kunden ha fyllt 15 år, få sina föräldrars godkännande eller ha ett hudtillstånd som motiverar användning av dessa produkter.

    Läs hela pressmeddelandet
  • Nya siffror: Turbulent omvärld ger turbulent mage hos unga vuxna

    6 mars 2024

    Gaser i magen, förstoppning, sura uppstötningar och magkatarr. Nya siffror visar tydligt att en turbulent omvärld har satt sina spår hos unga vuxna (18–29 år). – Även om den oroliga omvärlden påverkar alla åldersgrupper är det en helt ny upplevelse för många unga. Stress och oro kopplat till detta påverkar inte bara det psykiska välmåendet, utan kan även bidra till fysiska besvär med till exempel magen, säger Annika Svedberg, chefsapotekare på Apotek Hjärtat. 

    Läs hela pressmeddelandet
  • Rå vitlök och kosttillskott till morgonkaffet? Så försöker svenskarna stärka immunförsvaret

    20 februari 2024

    Fler än fyra av fem svenskar (83 procent) tar till olika knep för att få ett bättre immunförsvar. Det visar en ny rikstäckande undersökning, gjord på uppdrag av Apotek Hjärtat. Till detta hör dagliga promenader, åtta timmars sömn, många vattenglas och en kost rik på grönsaker. Var sjätte svensk (16 procent) äter även vitlök i hopp om goda hälsoeffekter. Men hur fungerar vårt immunsystem egentligen?

    Läs hela pressmeddelandet
  • Ekonomisk oro skapar minus på sömnkontot – ny undersökning synliggör unga kvinnors sömnbesvär

    6 februari 2024

    Problem med insomning, regelbundna sömnstörningar och tidigt uppvaknande. För två av tre unga kvinnor i åldern 18–29 år (66 procent) är sömnbesvär ett återkommande problem minst varje månad. Det visar en ny undersökning genomförd av Verian (f.d. Kantar Publics) på uppdrag av Apotek Hjärtat. Det är tydligt att det senaste årets omvärldskonflikter och ekonomiska oroligheter har spelat en central roll. Fler än två av fem unga kvinnor som har upplevt sömnproblem under det senaste året (43 procent) uppger nämligen att besvären i någon utsträckning har förvärrats till följd av detta.

    Läs hela pressmeddelandet
  • Ny undersökning tar tempen på svenskarnas hälsoångest – ökar betydligt bland unga kvinnor

    21 november 2023

    Två av fem personer (41 procent) upplever hälsoångest minst några gånger per år. Var fjärde person av de som känner hälsoångest (25 procent) upplever dessutom att den har ökat under det senaste året, enligt en ny Sifo-undersökning. Bland kvinnor har ångestkänslorna ökat mer, jämfört med hos män. 

    Läs hela pressmeddelandet
  • 44 procent kan inte tänka sig en jul utan senap – här är årets senapssmak från Apotek Hjärtat

    7 november 2023

    Går du i tankar om att ersätta det traditionella julbordet med något mer modernt och innovativt? I så fall bör du låta senapen vara kvar, annars är risken att irritera någon stor. Enligt en ny Sifo-undersökning, gjord på uppdrag av Apotek Hjärtat, uppger nämligen 44 procent att de inte skulle kunna tänka sig att fira en jul utan senap.

    Läs hela pressmeddelandet
  • Majoriteten tonårspappor snackar inte preventivmedel

    24 oktober 2023

    Att prata om preventivmedel är ett ansvar som främst tonårsmammor tar. Det visar en ny Sifo-undersökning där majoriteten tonårspappor (56 procent) uppger att de inte har pratat preventivmedel med sin tonåring. Som en tidig farsdagspresent vill Annika Svedberg, chefsapotekare på Apotek Hjärtat, inspirera fler män till att ta snacket.

    Läs hela pressmeddelandet
  • Fler arbetsgivare behöver förstå klimakteriets påverkan på yrkeslivet

    18 oktober 2023

    Ett år har gått sedan Klimakteriesäkringen sjösattes av Apotek Hjärtat – ett utbildningsinitiativ som syftar till att öka kunskapen om vad klimakteriet innebär samt vad man som arbetsgivare kan göra för att underlätta för medarbetare i övergångsåldern. Apotek Hjärtats omkring 400 chefer har redan genomfört utbildningen. Nu vill apoteksjätten uppmana fler arbetsplatser att göra klimakteriet till en arbetsmiljöfråga. Varför?

    Läs hela pressmeddelandet
  • Apotek Hjärtat lanserar nytt hårvårdskoncept med aktiva ingredienser

    10 oktober 2023

    Apolosophy Hair är Apotek Hjärtats nya hårvårdsserie där aktiva ingredienser för hälsosamt hår och hårbotten står i fokus. Fem nya produkter som dessutom är hälsosamma för plånboken. I innehållsförteckningarna återfinns ingredienser som bland annat berikar håret med både fukt och glans, vilket inte minst behövs under vinterhalvåret när håret kan vara i behov av lite extra omsorg.

    Läs hela pressmeddelandet
  • Hälften av svenskarna har inte koll på sina prickar – majoriteten är män

    3 oktober 2023

    Antalet fall av malignt melanom ökar drastiskt i samtliga län i Sverige. Samtidigt visar en ny Sifo-undersökning att hälften av svenskarna (51 procent) inte kontrollerar sin hud regelbundet för att upptäcka hudförändringar. Detta gäller inte minst männen (60 procent). De främsta anledningarna till att man inte kontrollerar sin hud är en osäkerhet kring vad man ska kolla efter, att man inte upplever några symtom samt att man inte kommer ihåg. Var tionde man (11 procent) som inte kontrollerar sin hud uppger även att han inte bryr sig.

    Läs hela pressmeddelandet
  • Oro för biverkningar leder till avbrutna läkemedelsbehandlingar

    12 september 2023

    En ny Sifo-undersökning visar att varannan person (52 procent) har upplevt oro för eventuella biverkningar när de använt receptfria eller receptbelagda läkemedel. Fler än var tredje person (36 procent) har även upplevt oro för vad som står i tillhörande bipacksedlar. På grund av sin oro uppger tre av tio (30 procent) att de inte fullföljt en läkemedelsbehandling – en siffra som chefsapotekaren vid Apotek Hjärtat ser särskilt allvarligt på. 

    Läs hela pressmeddelandet
  • Stjärtfluss vadå? Säsongen för flera barnåkommor är här – men frågetecknen bland föräldrarna är många

    30 augusti 2023

    Under den senaste veckan har Apotek Hjärtat sett en försäljningsökning av lusmedel med 19 procent, jämfört med veckan innan*. Chefsapotekaren ser det som ett tecken på att säsongen för hårlöss är igång – samt som en tydlig startsignal för många av höstens barnåkommor.

    Läs hela pressmeddelandet
  • Var femte svensk drabbas av hemorrojder – ”Viktigt att ta blödningarna på allvar”

    27 juni 2023

    Har du drabbats av hemorrojder? Då är du inte ensam. Fler än var femte svensk (22 procent) har drabbats av hemorrojder under de senaste fem åren. Och svårigheten att kartlägga orsaken till att man får dem är ett faktum. Fler än varannan man (51 procent) och var fjärde kvinna (23 procent) som drabbats har haft svårt att veta vad hemorrojderna egentligen beror på.

    Läs hela pressmeddelandet
  • Åk dit solen sällan skiner – Apotek Hjärtat startar reseguiden skuggresor.se

    12 juni 2023

    Skulle du betala 5 000 SEK extra eller mer för att garanterat få soligt väder under semestern? Var tionde svensk svarar ja, enligt en ny Sifo-undersökning. Samtidigt ökar antalet fall av malignt melanom drastiskt i samtliga län i Sverige och det är därför mer aktuellt än någonsin att ifrågasätta vårt förhållningssätt till solen. Med detta som utgångspunkt lanserar Apotek Hjärtat sajten skuggresor.se i syfte att inspirera till mer medveten tid i solen. Initiativet är framtaget i samarbete med Cancerfonden.

    Läs hela pressmeddelandet
  • Låg kunskap om solens påverkan på läkemedelseffekten – då kan strålarna innebära risker

    23 maj 2023

    Att vistas i solen kan vara rent olämpligt i samband med att man tar vissa läkemedel. Samtidigt visar en ny Sifo-undersökning att nära sju av tio svenskar (66 procent) har dålig kunskap om detta – hur vissa läkemedel kan påverka kroppen när vi utsätts för sol. En oroande hög siffra nu när när soliga sommardagar är på ingång. När behöver man egentligen vara extra försiktig med solandet?

    Läs hela pressmeddelandet
  • Efter lyckad pilot – Apotek Hjärtat inleder samarbete med Blodtrycksdoktorn

    17 maj 2023

    Apotek Hjärtat inleder ett långsiktigt samarbete med Blodtrycksdoktorn för att ge fler tillgång till professionell blodtrycksmätning, samt vid behov snabb utredning och effektiv behandling. Tjänsten finns idag tillgänglig på närmare 120 apotek över hela landet med Blodtrycksdoktorn som ansvarig vårdgivare.

    Läs hela pressmeddelandet
  • Myten bekräftad – många undviker att prata med främlingar, trots att behovet är stort

    27 april 2023

    Majoriteten pratar aldrig eller sällan med främmande människor på bussen, i väntrum eller i kön på ICA. Trots det visar en ny Sifo-undersökning, gjord av Kantar Public på uppdrag av Apotek Hjärtat, att många skulle vilja prata mer med främlingar – inte minst yngre män. Nära var tredje person (30 procent) uppger att de skulle vilja prata mer med främmande människor. Bland män i åldern 18-29 ökar siffran betydligt till nära varannan person (47 procent). För att lyfta vikten av samtal och på så sätt främja människors välmående, initieras Mind månad (https://mind.se/varjesamtalraknas) – ett initiativ av Mind där Apotek Hjärtat deltar.

    Läs hela pressmeddelandet
  • + Visa fler
Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.