Vårt apotekskoncept


2014 lanserade Apotek Hjärtat ett nytt butikskoncept. Ambitionen var att överraska våra kunder, självklart med bibehållen trygghet och trovärdighet som grund. I det nya butikskonceptet arbetar vi med att stärka butiksupplevelsen och skapa differentiering, bland annat genom nya hälsotjänster såsom vaccinationer och sjuksköterskemottagningar.

 

Så här ser det ut på våra nya apotek:

Det nya konceptet är utvecklat utifrån hur våra kunder agerar hos oss och kombinerar öppenhet med separerade rum i rummet. Konkret tar det sig uttryck i en miljö där kroppens olika delar får symbolisera Hjärtats totala kunderbjudande med läkemedel, egenvårdsprodukter och hälsotjänster.

  • Hjärnan i våra apotek är receptkanalen. Platsen är utformad för att skapa en privat känsla mellan besökare och farmaceut. 
  • Hjärtat är ett dynamiskt nav där kunden kan ladda mobilen, söka information på en interaktiv skärm, göra hälsotest, ta en kopp kaffe, prova olika produktnyheter eller helt enkelt bara slå sig ner i väntan på sin tur till receptbetjäningen.
  • Från Hjärtat utgår vårt blodomlopp, en grön linje som mynnar ut i olika zoner för kroppens olika delar och behov. Ett exempel: Lilla Hjärtat – här möts barn och deras föräldrar av en färgglad miljö som tydligt visar var man hittar barnprodukter. Färg och form bygger på barns kreativitet och skapande.

Butikskommunikationen är anpassad för att vägleda och inspirera kunden hela vägen från entrén till kassan. Vår kund ska enkelt förstå allt från vår syn på kvalitet till olika erbjudanden och produktfördelar.

Vår ambition är att vara Framtidens apotek med Sveriges ledande hälsoerbjudande.
Vår strävan slutar inte här; vi kan alltid bli bättre!

 Plats: Apotek Hjärtat, Åkersberga


 

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2022 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.