Apotek Hjärtats ledningsgrupp

I ledningsgruppen ingår cheferna för företagets centrala stödfunktioner och affärsområden.Eric Lundberg, VD

har lång och gedigen erfarenhet av detaljhandel från ledande roller inom en rad olika branscher. Som vd på Kjell & Co ledde han företagets transformation från butikskedja till fullskalig omniaktör.

Han har även varit marknadsdirektör på Plantagen och Apoteket AB. Eric är ledamot i Svensk Handels styrelse och i Apoteksföreningens styrelse.

 

Camilla Ås, chef HR

Camilla Ås

Camilla har mer än 20 års erfarenhet av ledarskap och försäljning inom såväl detaljhandeln som från flera olika kedjeföretag. Hon har bland annat varit regionchef på Apoteket AB mellan 2005 och 2007.   

Espen Mortensen, CFO

 

Espen Mortensen

Espen kommer närmast från rollen som CFO på ICA Special. Han har arbetat inom ekonomi och controlling under större delen av sitt yrkesliv, bland annat som CFO för Haglöfs, CFO för Electrolux Floorcare & Small Appliances Europe och som Finance Director för Electrolux Home Products Australia & New Zealand.

Annika Svedberg, farmaci- och kvalitetschef

 

Annika Svedberg

Annika ansvarar för kvalitet, regulatoriska frågor samt för utveckling av Apotek Hjärtats farmaceutiska tjänster. Annika är utbildad farmaceut och har lång erfarenhet från apoteksverksamhet, hon har bland annat ansvarat för läkemedelsprofiler på Apoteket AB.

Monika Magnusson, chef försäljning och drift

 

Stefan Jönsson

Monika Magnusson ansvarar för försäljning och drift på våra nästan 400 fysiska apotek. Monika har mer än 20 års erfarenhet av ledande befattningar inom apoteksbranschen, senast som chef för försäljningsområde Nord inom Apotek Hjärtat. Hon är Apotekare i grunden.
Fredrik Kullberg, marknads- och kommunikationschef (CMO)

 

Fredrik Kullberg

Fredrik ansvarar för Apotek Hjärtats varumärke, Klubb Hjärtat, butiksidentitet, kampanjer och övrig reklam. Fredrik har tidigare arbetat på bland annat Kraft Foods och har lång erfarenhet från detaljhandeln samt från kommunikations-branschen.
Catrin Folkesson, Chef digitala kanaler och e-handel

Catrin Folkesson


Catrin Folkesson ansvarar för e-handel och digitala kanaler på Hjärtat. Hon har lång erfarenhet av att leda och driva digitaliseringsutveckling inom såväl dagligvaruhandel som detaljhandel. Hon kommer närmast från Coop Sverige som Affärsområdeschef Online och innan det ansvarade hon för Clas Ohlsons digitala expansion globalt.

 

Klas Pettersson, chef varuförsörjning

 

Klas ansvarar för Apotek Hjärtat Logistik som hanterar vår egen varuförsörjning. Han har lång erfarenhet av att arbeta med logistikfrågor i många olika branscher bland annat inom ICA och som managementkonsult. 

 

 

Malin Persson, CIO

 

Malin Persson ansvarar för Apotek Hjärtats IT-verksamhet. Hon har mångårig erfarenhet från retail och att jobba i gränslandet mellan affär och IT, bland annat i rollen som Head of IT Division Sales Store på H&M. 

 

Jenny Eriksson, Sortiment- & Inköpschef

 

Jenny ansvarar för Apotek Hjärtats kunderbjudande i de fysiska apotek dvs sortiment, pris, kampanjer, apotekskoncept och space. Hon har tidigare haft fler olika roller på ICA, närmast som Chef Tilläggstjänster på ICA Sverige samt tidigare Chef för avdelningen Affärsanalys inom Sortiment & Inköp.

 

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2021 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.