Vanlig vardag, ovanliga tider

Just nu påverkas alla i Sverige av coronavirusets framfart. Vi på Apotek Hjärtat har en viktig roll i samhället som en del av hälso- och sjukvården. Vi gör allt vi kan för att våra apotek ska vara trygga platser för såväl våra kunder som våra medarbetare. Vi arbetar hårt för att hjälpa till med rådgivning och snabb service på apotek, e-handel och via kundkontakt. Vi lägger stor vikt vid att hantera den rådande situationen på ett så smidigt och säkert sätt som möjligt. Vi märker också att det finns en oro hos våra kunder som vi vill hjälpa till att balansera. 

 

– På Hjärtat följer vi utvecklingen och har en bra plan för hur vi säkerställer läkemedelsförsörjning och tillgänglighet via apotek och e-handel. Vi har aldrig tidigare sett en sådan tillströmning av kunder och vi gör allt vi kan för att även i detta svåra läge vara ett kunnigt och omtänksamt apotek med hjärta, säger Anders Nyberg, vd på Apotek Hjärtat.  

 

Ingen brist på läkemedel

Vi ser i dagsläget ingen generell brist på receptbelagda läkemedel. När det gäller receptfria läkemedel kan du ibland behöva välja ett annat varumärke än du är van vid. Vi hjälper dig med råd om hur du ska tänka. Det finns även god tillgång på de flesta varor som vi säljer på apotek. Vi lovar att vi gör vad vi kan för att du som kund ska kunna handla det du vill hos oss.

Snabba förändringar i kundbeteendet sätter högt tryck på vår varuförsörjning och det kan bli lite längre leveranstider som leder till att det blir tillfällig brist på vissa varor i enskilda apotek. Ibland har vi inte hunnit få upp nya varor på hyllorna, men vi jobbar på så fort vi kan.

 

Handla med hänsyn

För att alla ska kunna få sina läkemedel och andra viktiga produkter ber vi dig att handla med hänsyn så att det räcker till alla som behöver.

 

Våra apotek ska vara så trygga och säkra som möjligt

Vi gör också allt vi kan för att våra apotek ska vara så trygga som möjligt, både för dig som kund och för våra medarbetare. För att minska risken för smittspridning har vi gjort följande:

  • Vi har skärpt våra hygienåtgärder och lagt till ökade rutiner för städning och ytdesinficering.
  • Vi har tagit fram tydliga riktlinjer för hur vi agerar om någon medarbetare konstateras vara smittbärare av coronavirus.
  • Vi har tagit bort möjlighet att testa produkter som make up och krämer i våra hyllor.
  • Vi utför för tillfället ingen medicinsk öronhåltagning.
  • Vi minimerar tjänsten blodtrycksmätning till att enbart utföras om det krävs för att en viss medicin ska kunna lämnas ut.
  • Vi ber kunder med influensa- och virussymtom att inte besöka våra apotek av hänsyn till att vi har många riskgrupper på våra apotek.

 

Nu måste vi hjälpas åt

Vi behöver vara extra noggranna med att tvätta händerna, stanna hemma när vi är sjuka, undvika onödig kontakt med äldre och riskgrupper och erbjuda dem vår hjälp att hämta ut sina läkemedel, så att de slipper ta sig till apoteket själva.

Vi vet inte hur situationen utvecklas, men vi lovar att vi kommer att fortsätta att försöka göra vardagen så enkel som möjligt för våra kunder. Även när vardagen är lite svårare.

 

Vanliga frågor

Har du frågor som rör order eller leverans? Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren just nu

Vill du hjälpa en närstående hämta ut sina recept? Läs mer om fullmakt här

Har du frågor om coronaviruset hänvisar vi till Folkhälsomyndigheten som har den senaste informationen. Vi har även sammanställt en kort informationssida som du hittar här.

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2021 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.