Nu fortsätter vi stötta våra superhjältar

Seresto, Drontal-serien och Apotek Hjärtat stödjer Svenska Service- och Signalhundsförbundets viktiga arbete med att utbilda assistanshundar. Tack vare vår kampanj kunde vi förra året sponsra Svenska Service- och Signalhundsförbundet med 150 000 kronor.

Att utbilda en assistanshund tar mer än ett år och kostar ungefär 50 000 kronor, en kostnad som ägaren själv betalar. Det betyder att vi under 2018 kunde sponsra 3 hundar till att bli färdigutbildade assistanshundar och en hjälpande tass till sina ägare.

I år hoppas vi kunna hjälpa ännu fler

Kampanjen fortsätter därför även under 2019 då vi kommer sponsra Svenska Service- och Signalhundsförbundet med 5 kr för varje köpt produkt från Drontal-serien, och 15kr för varje köp av Seresto på Apotek Hjärtat.

Tack vare Serestos kampanj med Apotek Hjärtat kan hundägare, som själva är måna om att deras fyrbenta vänner inte ska utsätta sig själva eller omgivningen för fästingöverförda sjukdomar hjälpa andra hundägare som behöver extra stöd i vardagen.

Mojo ska hjälpa Liam hålla koll på blodsockernivån

Ett av ekipagen från förra årets kampanj är 7-årige Liam och hans kommande diabeteshund Mojo som ska hjälpa Liam att hålla koll på sin blodsockernivå. Sjuåriga Liam fick diabetes typ 1 när han var nästan två år gammal.

Väl färdigutbildad kommer familjens labrador Mojo kunna känna av Liams blodsockernivå och larma om blodsockernivån blir för hög eller låg. Att ha Mojo i närheten kommer ge extra hjälp till Liam och hans familj, när Mojo är med kan familjen känna sig tryggare och Liam kan känna sig mer självständig. Under träningen av en assistanshund är det många olika moment som måste läras in. Förutom att lära sig larma om förändrade hälsotillstånd behöver hunden lära sig vara lugn och avslappnad i alla omgivningar eftersom att assistanshundar får vistas på platser där hundar normalt inte tillåts som till exempel butiker och biografer.

Stötta hundar som Mojo genom att köpa Seresto och produkter från Drontal- serien hos oss på Apotek Hjärtat. 

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2021 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.