Just nu begränsade uttag

För att minska risken att läkemedel tar slut har regeringen beslutat att mängden läkemedel som får lämnas ut vid ett tillfälle begränsas till behovet för upp till 90 dagar.

På grund av pandemin har det varit ovanligt många som hämtar ut större mängder receptläkemedel än normalt, vilket innebär att andra personer, med ett omedelbart behov av läkemedel, riskerar att få vänta för länge. Regeringen har därför beslutat om en förordning som innebär att mängden läkemedel som får lämnas ut vid ett tillfälle begränsas till det beräknade behovet för upp till 90 dagar.

Det råder just nu ingen generell läkemedelsbrist i Sverige utan förändringen införs för att alla kunder som behöver det ska kunna hämta ut sina läkemedel när de har behov.

När två tredjedelar av det senaste läkemedelsuttaget har förbrukats kan nästa uttag göras. Begränsningen gäller alla läkemedel på recept. Både läkemedel till människa och djur samt läkemedel både inom och utanför läkemedelsförmånen (högkostnadsskyddet).  Detta innebär att alla som lägger en order på recept med mer än tre månaders förbrukning kommer få sin order makulerad.

 

Behöver du hjälp?

Går ditt läkemedel inte att beställa eller har du ett särskilt önskemål? Kontakta oss så hjälper vi dig. Våra farmaceuter svarar också på frågor om dina läkemedel. 

Ring oss på 0771-405 405
Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2021 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.