Hitta Apotek Visa alla apotek

Apotek Hjärtat har över 390 apotek över hela landet - från norr till söder. Här hittar du det som passar dig bäst.

Hitta Apotek

Hitta ett apotek nära din position

Ditt apotek

{{findpharmacy.openinghours}}

{{findpharmacy.pharmacyName}}

{{findpharmacy.address}}

{{findpharmacy.postaladdress}}

Mer information Hitta hit

{{vm.total|apCurrency}}

Redan klubbmedlem? Logga in

st á {{ item.ExtendedPrice/item.Quantity | apCurrency}}

Klubbpris {{item.ClubPrice | apCurrency}}
{{item.PromotionFlyer}}

{{item.ExtendedPrice | apCurrency}}

Frakt

{{vm.shippingTotal|apCurrency}}

Klubbrabatt

{{0 | apCurrency}}

{{campaign.Promotion}}

-{{campaign.Discount|apCurrency}}

Att betala

{{vm.total|apCurrency}} inkl.moms

Har du en kampanj eller rabattkod

Din rabattkod är tillagd.

{{vm.discountErrorMsg}}

Här kommer några goda julbordsråd från oss: Ta en del med ro i år. Lite gjort med glädje är roligare än mycket gjort i hast. Gör bara det du tycker är roligt och njut, om det nu är att röra knäck eller ta ut en doftande skinka ut ugnen. Vi hoppas att våra recept ger dig inspiration att laga och äta gott!

Lakritsskola

500 gram socker
5 dl grädder
5 msk ljus sirap
2 msk flytande glykos
30 gram smör
1 lakritsstång à 50 g

Koka ihop ingredienserna på medelhög värme i cirka 30-40 minuter. Rör försiktigt. Häll några droppar kolasmet i kallt vatten, forma till en kula. Känns kulan seg och vattnet förblir nästan klart är kolan färdig. Temperaturen på smeten ska vara cirka 120 grader. Klä en långpanna med baklåtspapper och bred ut smeten. Skär eller klipp kolan i bitar och snurra in i smörpapper.

Tips! Krossa lakritsstången  i mindre bitar så smälter den fortare!

 

Pepparkakscupcake med mint

Sugen på att testa något nytt till adventsfikan? Vad sägs då om dessa söta cupcakes med smak av pepparkaka och mint.

Till ca 14–16 cupcakes

Smet

  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 msk pepparkakskryddor
  • 1 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 100 g 65 % mörk choklad


Glasyr

  • 200 g 65% mörk choklad
  • 200 g färskost naturell
  • 5 dl florsocker
  • 1 äggvita
  • 2–6 droppar Hjärtats pepparmyntolja
  • Dekorera med färska myntablad.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
  2. Smält smöret med kryddorna och blanda det med äggsmeten under omrörning. Tillsätt gräddfilen.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner det i smeten. Hacka chokladen grovt och smält den i vattenbad eller på tallrik i mikrovågsugnen. Rör ner chokladen i smeten.
  4. Fyll cupcake-formar eller bullformar av papper med smeten till 3/4. Grädda dem mitt i ugnen cirka 10–12 minuter.
  5. Bryt sönder chokladen och smält i vattenbad. Blanda smält choklad med färskost, florsocker och äggvita. Vispa med elvisp. Smaksätt med pepparmyntolja.
  6. Ställ kallt cirka 10 minuter och spritsa ut glasyren ovanpå de kalla kakorna. Garnera med myntablad. Om glasyren är för lös, ställ den kallt eller tillsätt mer socker.

 

 

Glöggmarinerade fruktsallad med saffran och vaniljkesella

Älskar du också glögg? Då ska du absolut testa denna ljuvliga glöggmarinerade fruktsallad med saffran och vaniljkesella.

Tid: 20 min + tid att kallna. 4 port.

Kryddlag:

  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2–3 msk Apotek Hjärtats glöggkrydda

Fruktsallad:

  • 4 apelsiner
  • 2 kiwi
  • 1/2 färsk ananas eller 1 mango
  • 1/2 granatäpple
  • 2 färska fikon
  • citronmeliss

Saffran och vaniljkesella:

  • 250 g vaniljkesella
  • 1 påse Apotek Hjärtats saffran

Gör så här:

1. Koka upp vattnet till kryddlagen. Tillsätt sockret och rör tills det smält. Blanda ner glöggkryddan och ställ lagen att kallna.

2. Blanda samman saffransåsen och ställ den kallt.

3. Skär bort skalet grovt på apelsinerna så den vita hinnan försvinner. Skär apelsinerna och övrig frukt i små bitar. Lägg ner frukten i den kalla sockerlagen.

4. Plocka ur kärnorna från granatäpplet och skölj dem i durkslag. Blanda ner dem i fruktsalladen.

5. Garnera salladen med fikon och citronmeliss. Servera med saffransåsen.

 

Hjärtats julsmaker

(Visar {{ctrl.loadedItems}} av {{ctrl.totalItems}})
Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2016 Apotek Hjärtat AB. Ansvarig utgivare: Christina Ericsson. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.