Retur & ångerrätt

När du e-handlar hos apotekhjartat.se har du alltid möjlighet att ångra ditt köp. Här nedan kan du läsa om vad som gäller när du vill returnera eller reklamera en vara hos oss. 

 

Ångerrätt

Som kund har du alltid 14 dagars ångerrätt* enligt lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler.
 

Ångerfristen börjar löpa från den dag du mottagit produkten. Om du har hanterat varan i större utsträckning än vad som varit nödvändigt för att fastställa varans egenskaper eller funktion har Apotek Hjärtat rätt att göra prisavdrag på upp till 100 % av varans pris. Prisavdraget bestäms i varje enskilt fall beroende på vilken typ av vara du köpt samt vilken värdeminskning som uppstått på grund av hanteringen. För hygienartiklar och intimprodukter samt produkter i förpackning blir prisavdraget 100 % för det fall förpackningen är bruten. Produkter inom kategorin sex & lust omfattas inte av ångerrätten på grund av hygieniska skäl. Produkter på recept, läkemedel, livsmedel och kylvaror omfattas inte heller av ångerrätten och de kan således inte returneras.

 

För utnyttjande av ångerrätten ska produkten skickas per post till Apotek Hjärtat eller återlämnas på något av Apotek Hjärtats apotek. Om du lämnar tillbaka produkten  på något av Apotek Hjärtats apotek ska du lämna Kvitto & avisering med information om produktens namn samt bevis på att du köpt produkten på Apotek Hjärtat.

 

Väljer du att istället skicka tillbaka produkten med postförsändelse går du tillväga på följande sätt:

  1. Kontakta vår kundkontakt på telefon eller mejl. Ange ditt ordernummer och att du vill returnera en vara.
  2. Vi mejlar eller postar dig en returfraktsedel som du kan skriva ut och fästa på ditt paket.
  3. Lämna in paketet på ditt närmaste Postnord-ombud. Apotek Hjärtat står för frakten.

 

Om du istället vill använda Konsumentverkets standardiserade ångerblankett så går det naturligtvis bra. Du hittar den här.

Du har ansvar för produkten till dess att den kommit Apotek Hjärtat tillhanda. Önskar du annan vara är du välkommen att göra en ny beställning på www.apotekhjartat.se eller i ett av våra apotek.

 

Om du utnyttjar din ångerrätt kommer du att få återbetalning senast inom 14 dagar från det att Apotek Hjärtat mottagit den returnerade produkten. Återbetalning sker av Klarna och hela beloppet återbetalas (inklusive frakt, skatt och avgifter) förutsatt att det är varor som omfattas av ångerrätten.

 

Reklamation

Om din leverans är felaktig, skadad eller ofullständig ska du göra en reklamation genom att vända dig till Apotek Hjärtats Kundkontakt (tel. 0771-405 405) eller till något av Apotek Hjärtats apotek. Du har tre års reklamationsrätt. För det fall du vill skicka in den felaktiga, skadade eller ofullständiga produkten per post står Apotek Hjärtat för frakten.

 

Ej uthämtade paket

Apotek Hjärtat förbehåller sig rätten att debitera kunden kostnaden för beställda produkter som inte hämtats ut inom angiven tid. Din beställning ligger hos postens utlämningsställe i en vecka samt hos apotek i två veckor och uthämtning måste ske inom denna tid. Försändelser via Instabox finns tillgängliga för avhämtning under 3 dagar efter avisering. Om försändelsen inte hämtats kontaktar Instabox kunden för att komma överens om ny tid och plats för avhämtning inom 14 dagar. Därefter returneras paketet till Apotek Hjärtat. Observera därför att om du ångrar ett köp och vill returnera produkten, måste du först hämta ut paketet och därefter returnera beställningen. Vid ej uthämtat paket debiteras kunden 150kr för frakt- och hanteringskostnader.

 

Ej uthämtade paket som innehåller receptbelagda eller receptfria läkemedel måste enligt Läkemedelsverkets föreskrifter samt enligt lag destrueras. Apotek Hjärtat förbehåller sig därför rätten att debitera kunden kostnaden för läkemedel i ej uthämtade eller returnerade paket.

 

Tvist

Om du tycker att en vara du har köpt hos oss är felaktig men vi inte håller med dig så har vi en tvist. För att få denna tvist prövad kan du vända dig till den europeiska kommissionens online-plattform för tvistlösning http://ec.europa.eu/odr, eller direkt till Allmänna reklamationsnämnden (ARN), Box 174, 101 23 Stockholm, www.arn.se. Vi medverkar i tvistlösningsförandet och följer ARN:s rekommendationer.

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2021 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.